Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Συνέχιση της επιχείρησης συντριβής του λαϊκού κινήματος

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Ο φονικός κλοιός του πραξικοπηματικού καθεστώτος δεν περιορίζεται μόνο γύρω από το λαϊκό κίνημα της Ονδούρας ούτε καν μόνο γύρω από τα ΜΜΕ της Ονδούρας, που από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν και τόλμησαν να καλύπτουν την πραγματικότητα γύρω από το πραξικόπημα της 28ης Ιούνη.

Σε άμεσο κίνδυνο είναι η ζωή του Σουηδού δημοσιογράφου Ντικ Εμάνουελσον, ο οποίος με σειρά άρθρων αποκάλυψε τι συνέβη με τις εκλογές της 29ης Νοέμβρη αλλά και για τα τεχνάσματα της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής όσον αφορά στο ποσοστό συμμετοχής, όπως κατήγγειλε ο Χιλιανός δημοσιογράφος Ερνέστο Καρμόνα, γενικός γραμματέας της Επιτροπής Ερευνας των Επιθέσεων κατά των Δημοσιογράφων της Ομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής (FELAP). Ηδη το πραξικοπηματικό καθεστώς έχει διατάξει την απέλαση του Εμάνουελσον ενώ έχουν πληθύνει οι απειλές κατά της ζωής του.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ΜΜΕ του Ελ Σαλβαδόρ, κατά την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών του Ελ Σαλβαδόρ, Ούγο Μαρτίνες, με την Χίλαρι Κλίντον, η επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε ο Πρόεδρος της κεντροαμερικανικής χώρας, Μαουρίσιο Φούνες, να «αναλάβει δράση ώστε να επιλυθεί η κρίση στην Ονδούρα». Ο Φούνες κατά την πρόσφατη Ιβηροαμερικανική Σύνοδο ουσιαστικά συντάχθηκε με τη θέση των ΗΠΑ όσον αφορά στην αναγνώριση του αποτελέσματος των εκλογών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μεγάλες τριβές εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς το Μέτωπο Φαραμπούντο Μαρτί με το οποίο εκλέχτηκε έχει κατηγορηματικά καταδικαστική θέση σχετικά με το πραξικόπημα αλλά και τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ