Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Βραβείο στους «5» αγωνιστές

ΑΒΑΝΑ.--

Το κουβανικό υπουργείο Ανωτάτης Εκπαίδευσης απένειμε το βραβείο Εκπαιδευτικής Διάκρισης στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή αποκάλυψαν τα επιθετικά σχέδια αντικουβανικών ομάδων του Μαϊάμι κατά της Κούβας. Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται η στάση που έχουν κρατήσει για την υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας και του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης, η απεριόριστη αγάπη τους για την πατρίδα τους και την Επανάσταση, αλλά και η πάλη τους κατά της τρομοκρατίας και των επιθετικών ενεργειών ενάντια στην Κούβα.

Το συγκεκριμένο βραβείο απένειμε ο πρόεδρος της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας και μέλος του ΠΓ του ΚΚ Κούβας, Ρικάρντο Αλαρκόν, στους συγγενείς των πέντε σε μια ειδική τελετή στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Αλαρκόν, μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Εθνοσυνέλευσης, υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης και ισχυροποίησης της διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους «5» αναφέροντας πως αποτελεί καθοριστικό εργαλείο για την απελευθέρωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ