Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
  • ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, σε επίσχεση εργασίας αποφάσισαν να κατέβουν από τις 4 Γενάρη 2010 οι εργαζόμενοι στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης, που παραμένουν σχεδόν απλήρωτοι τα τελευταία 2 χρόνια. Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση χρεών της Ενωσης, που έγινε από την Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕbank), δε συμπεριλάμβανε καταβολές μισθών στους εργαζόμενους, που εξακολουθούν να εργάζονται απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης από την Αγροτική Τράπεζα.
  • ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στο Λύκειο και Γυμνάσιο Μαραθώνα. Είναι απαράδεκτο, μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων της φετινής σχολικής χρονιάς να υπάρχουν ακόμα κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία της Αττικής. Οι γονείς και οι μαθητές διαπιστώνουν ότι για την κάλυψη των κενών στα σχολεία η κυβέρνηση καθυστερεί υπερβολικά, όταν για άλλα ζητήματα στην ίδια περιοχή (κατασκευή ΧΥΤΑ) προχωρά χωρίς καμιά καθυστέρηση, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Πρωτούλης ρωτούν την αρμόδια υπουργό πότε θα καλυφθούν τα κενά στο Λύκειο και Γυμνάσιο Μαραθώνα, ώστε να μπορούν επιτέλους οι μαθητές να διδάσκονται τα μαθήματά τους από τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς στο δημόσιο σχολείο και όχι να καταφεύγουν στην ιδιωτική παραπαιδεία;
  • ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ και αντισεισμική θωράκιση του 5ουΔημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Από το 2005 που δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τη στατικότητα του κτιρίου, εξαιτίας των σεισμών που έγιναν το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, δεν έγινε καμία εργασία αποκατάστασης του κτιρίου και αντισεισμικής θωράκισής του, ενώ ταυτόχρονα τα λυόμενα που έχουν εγκατασταθεί σε οικόπεδο άλλης ιδιοκτησίας σύντομα θα πρέπει να απομακρυνθούν από αυτό. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Σοφία Καλαντίδου και Αποστόλης Νάνος ρωτούν την αρμόδια υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να προχωρήσουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, οι εργασίες για την αναστήλωση και την αντισεισμική θωράκιση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.
  • ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ εκφράζουν από κοινού η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Χιλιαδούς Βόλου και το Συνοικιακό Συμβούλιο της περιοχής για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να αποχαρακτηριστεί αθλητικός χώρος που βρίσκεται στην οδό Κουντουριωτών και Περιφερειακού προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα λάβει ούτως ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Βόλου με τους καλύτερους όρους και χωρίς να χαθεί ακόμη ένας δημόσιος χώρος αναγκαίος για την περιοχή.
  • Η ΔΗΜΟΣΙΑ Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας το 1989 αγόρασε το κτίριο της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας. Οι εργασίες του κτιρίου ξεκίνησαν το Φλεβάρη του 1999 με χρόνο παράδοσης το Φλεβάρη του 2001. Λόγω έλλειψης χρηματοδότησης του έργου, οι εργασίες κατασκευής παρουσίασαν μεγάλες καθυστερήσεις. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος ρωτούν την αρμόδια υπουργό εάν και πότε θα χρηματοδοτηθεί το έργο της εσωτερικής διαμόρφωσης - κατασκευής του 2ου ορόφου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες και η βιβλιοθήκη να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ