Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάντως, τα αίτια ερευνώνται...

Δύο προκαταρκτικές έρευνες διενεργούνται με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης Κυριακής. Ομως, όπως γίνεται μέχρι τώρα, κανένας υπεύθυνος δεν πρόκειται να καθίσει στο σκαμνί.

Η μία έρευνα έχει ως αντικείμενο τις πλημμύρες, που έπληξαν για άλλη μια φορά τη δυτική και ανατολική Αττική. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα διερευνηθούν οι ευθύνες αρμόδιων φορέων (ΕΥΔΑΠ, ΟΤΑ) ως προς την αδυναμία απορροής των ομβρίων υδάτων και, συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί αν τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων καθαρίστηκαν πρόσφατα. Επίσης, θα ερευνηθούν τυχόν ευθύνες της ΔΕΗ για τις παρατεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, που παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου λόγω της βροχής.

Η άλλη έρευνα αφορά τον άδικο χαμό της 51χρονης Μαγδαληνής Πολίτη από πτώση βράχου πάνω στο αυτοκίνητο που επέβαινε, στο 49ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Ο βράχος ξεκόλλησε από σημείο του εργοταξίου, που υπάρχει εκεί για τη διάνοιξη νέας σήραγγας. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος, δηλαδή, πώς αποκολλήθηκε ο βράχος από το βουνό, αν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από την εργολήπτρια εταιρία και αν είχε τοποθετηθεί σήμα ασφαλείας στο σημείο εκείνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ