Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Διαμαρτυρία των πολιτικών υπαλλήλων

Την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των 2.500 πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ζητά από την κυβέρνηση με χτεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού του ΥΔΤ. «Αλλως», επισημαίνουν, «σας γνωρίζουμε ότι δε μας αφήνετε άλλα περιθώρια επιλογής, μετά από 20 χρόνια υπομονής, εκτός από τις αλυσιδωτές και συνεχείς κινητοποιήσεις του προσωπικού προκειμένου να δείτε κατάματα το τέλμα στο οποίο μας ωθείτε».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «η ακολουθούμενη τακτική, τόσο της πολιτικής, όσο και της φυσικής ηγεσίας του ΥΔΤ, κινείται προς την κατεύθυνση της κατάλυσης κάθε ιεραρχίας για το πολιτικό προσωπικό (κατάργηση Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού κλπ.), παρακάμπτοντας κάθε νομιμότητα προκειμένου να το επιτύχει».

Οσον αφορά τα θεσμικά αιτήματα, η Ομοσπονδία ζητά τη σύσταση γενικής Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού, παράλληλη με τα αρχηγεία της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, στην οποία θα προ?στανται πολιτικοί υπάλληλοι, να εφαρμοστεί η προβλεπόμενη, μέχρι πρότινος, αντιστοιχία βαθμών αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων, να προσληφθεί πολιτικό προσωπικό σε συνάρτηση με τις ετήσιες προσλήψεις αστυνομικών και να συσταθούν τμήματα και αυτοτελή γραφεία πολιτικού προσωπικού στις Αστυνομικές Διευθύνσεις νομών.

Επίσης, ζητούν να δοθεί άμεσα και στους πολιτικούς υπαλλήλους η αμοιβή πενθημέρου εργασίας με αντίστοιχη απασχόλησή τους, το επίδομα υψηλής ευθύνης που χορηγείται στους πολιτικούς υπαλλήλους της ΕΥΠ και να καθοριστεί το αρχηγείο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ως 24ωρης λειτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ