Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φόρεσαν μαγικά γυαλιά...

  Μια... άλλη Αθήνα «είδαν» χτες από ελικόπτερο ο Κ. Λαλιώτης και   η Γ. Αγγελοπούλου  

Φορώντας μαγικά γυαλιά και «πετώντας στα σύννεφα», ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν χτες, από αέρος, μια... άλλη Αθήνα. Πετώντας με ελικόπτερο, που νοίκιασε η «Αθήνα 2004», «είδαν» έργα που ακόμη βρίσκονται στις μελέτες, αλλά και «παρεμβάσεις» που... αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στο Λεκανοπέδιο.

Εκτός από το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα, που βέβαια υποβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή των Μεσογείων, την Αττική Οδό που πριμοδοτεί τη χρήση των αυτοκινήτων και δόθηκε για εκμετάλλευση μέσω των διοδίων στους εργολάβους, την περιφερειακή του Υμηττού, που καταστρέφει μεγάλες εκτάσεις πράσινου από τις λίγες που έχουν απομείνει στην Αττική, αλλά και την κάλυψη του Κηφισού που έχει αρχίσει εδώ και δεκαετίες, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και η πρόεδρος της «Αθήνας 2004», επιστρατεύοντας υποκριτικά χαρίσματα, δήλωσαν πως «είδαν» το τραμ, τον προαστιακό σιδηρόδρομο, τις επεκτάσεις του Μετρό, και μια ακόμα σειρά έργων που βρίσκονται στη διαδικασία των μελετών..!

«Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από αέρος τις παρεμβάσεις στο Λεκανοπέδιο Αττικής για τις οποίες είναι υπεύθυνο το ΥΠΕΧΩΔΕ», είπε η Γ. Αγγελοπούλου. «Οφείλω να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένη, επειδή είδα σαν σύνολο όλες αυτές τις παρεμβάσεις από αέρος. Πρόκειται για έργα είτε είναι οδικά, είτε είναι έργα που έχουν σχέση με το μετρό ή με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, το αεροδρόμιο ή την περιφερειακή του Υμηττού, αλλά και πολλές άλλες παρεμβάσεις που ουσιαστικά αναβαθμίζουν το επίπεδο της ζωής στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

Με τη σειρά του ο Κ. Λαλιώτης, εκτός από το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα, τα τμήματα της Αττικής Οδού και την περιφερειακή Υμηττού, χαρακτήρισε ως «σημεία αναφοράς» των όσων «είδαν» τις επεκτάσεις του μετρό, τις «διαδρομές» του προαστιακού και του τραμ και τον Ολυμπιακό Δακτύλιο.

Αυτό που βέβαια «δεν είδαν» είναι ότι ο σχεδιασμός όλων αυτών των παρεμβάσεων, εξυπηρετεί τη «Βηρυτοποίηση» της Αθήνας, με τη δημιουργία κοσμοπολιτικών περιοχών κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, με τα υποβαθμισμένα δυτικά να εγκαταλείπονται πλήρως.

Ακόμη, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ «δεν είδε» τις περιοχές που πνίγηκαν από την τελευταία καταιγίδα, καθώς και τα πολλά προκατασκευασμένα σπίτια στα οποία κατοικούν ακόμα οι χιλιάδες σεισμόπληκτοι της Αττικής. Γι' αυτό ενοχλήθηκε ιδιαίτερα όταν ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε με θράσος: «Από ψηλά φαίνονται όλα, ακόμη και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη χωρίς σχέδιο και υποδομή ανάπτυξη της Αθήνας, η οποία θυμίζει ανοχύρωτη περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ