Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Οι εργαζόμενοι στους ξενώνες ψυχικής υγείας που εντάσσονται στην ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας) είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες. Δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα από τον Αύγουστο του 2009, όπως επίσης το δώρο των Χριστουγέννων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Νίκος Παπακωνσταντίνου, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς σε τι ενέργειες θα προβούν, ώστε άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, να καλυφθούν οι ελλείψεις σε υποδομές και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας να είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν.

-- Καταστροφές από βροχοπτώσεις έγιναν στο Δήμο Ταμασίου και Φύλλου στο Νομό Καρδίτσας. Οι τελευταίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες και σε εγκαταστάσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων στο Νομό Καρδίτσας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος ρωτούν την αρμόδια υπουργό, ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει για την ουσιαστική αντιμετώπιση των καταστροφών και αν θα προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες καταστροφές. Αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται το 100% της ζημιάς από κάθε ζημιογόνο παράγοντα.

-- Οπως προκύπτει από δηλώσεις στην εφημερίδα «Αλήθεια», του προέδρου του συλλόγου των νοσοκομειακών γιατρών Χίου (ΣΙΝΟΧΙ), έχουν να πληρωθούν 5 μήνες εφημερίες και υπάρχουν μεγάλα κενά ιατρικού προσωπικού ειδικευμένων και ειδικευόμενων στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Σοφία Καλαντίδου και Διαμάντω Μανωλάκου ρωτούν την αρμόδια υπουργό, ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση καταβολή των οφειλόμενων εφημεριών, αλλά και για να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο στο μέλλον. Για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

-- Δικαιολογημένη είναι η αγανάκτηση και ο αναβρασμός που επικρατεί στους αμπελοκαλλιεργητές - σταφυλοπαραγωγούς της περιοχής του Τυρνάβου του Νομού Λάρισας μετά από την ανάρτηση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές (σάπισμα) που υπέστη η παραγωγή τους από τις έντονες βροχοπτώσεις του Σεπτέμβρη του 2009. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα θα πάρει ώστε να αποζημιωθούν οι αμπελοκαλλιεργητές - σταφυλοπαραγωγοί στο σύνολο της παραγωγής τους.

-- Οι καταστροφές που, ακόμα μια φορά, προκλήθηκαν στις παρακάρλιες περιοχές του Δήμου Μελιβοίας και στις παρακάρλιες εκτάσεις από τις βροχοπτώσεις (10/12/2009) έχουν σαν αιτία τις πολιτικές λιτότητας και τον περιορισμό των έργων κοινωνικού χαρακτήρα που εφαρμόζονται διαχρονικά από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης (ανακατασκευές τοίχων αντιστήριξης για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στα ζαρζανέτ, στα ρέματα, στον παραλιακό άξονα και στην εσωτερική και αγροτική οδοποιία, στο δημοτικό φωτισμό, στο δίχτυο ομβρίων υδάτων κ.α.).

-- Γενικευμένο αίτημα στα Φάρσαλα του Νομού Λάρισας είναι η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων σε Πυροσβεστικό Σταθμό, που θα στεγαστεί σε καινούριες εγκαταστάσεις μια και ο Δήμος Φαρσάλων προτίθεται να παραχωρήσει οικόπεδο. Σήμερα το Κλιμάκιο είναι εγκατεστημένο σε χώρο του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων και παρουσιάζονται πολλά προβλήματα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει για να αντιμετωπιστούν όλα τα αναφερόμενα αιτήματα και να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ