Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Ο Αμπάς αρνείται συνομιλίες με συνέχιση των εποικισμών

ΡΑΜΑΛΑ.--

Απραγος φαίνεται πως φεύγει απ' τη Ραμάλα ο Αμερικανός απεσταλμένος της κυβέρνησης Ομπάμα για το Μεσανατολικό, Τζορτζ Μίτσελ, καθώς δεν κατάφερε χτες - έπειτα από τρίωρη συνάντηση στη Ραμάλα - να πείσει τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Μαχμούτ Αμπάς, να ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες με τους Ισραηλινούς. Η βασική προϋπόθεση που έθεσε ο Αμπάς είναι η πλήρης αναστολή των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Οχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Μίτσελ ψέλλισε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα είναι «αφοσιωμένος» στην υπόθεση της πραγματοποίησης συνομιλιών με στόχο μία ειρηνευτική συμφωνία, αλλά δεν έπεισε κανέναν...

Προχτές, ο Μίτσελ είχε συναντηθεί και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος καμώθηκε τον πρόθυμο για «διάλογο» με την παράλληλη συνέχιση της οικοδόμησης νέων εβραϊκών εποικισμών.

Νωρίτερα, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, άσκησε πιέσεις για «συνομιλίες» σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ισχυριζόμενος πως εάν δεν το πράξουν τότε θα εξανεμιστούν οιεσδήποτε ελπίδες για «ειρηνευτικές» διαπραγματεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ