Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΤΟΪΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Τώρα τάζουν χρήμα και δουλειά

Οι ΝΑΤΟικοί βλέπουν τις δυσκολίες και προσπαθούν να ελιχθούν
Οι ΝΑΤΟικοί βλέπουν τις δυσκολίες και προσπαθούν να ελιχθούν
KAΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Σχέδιο επανένταξης των Ταλιμπάν στην αφγανική κοινωνία ανακοίνωσε χτες ο Αφγανός «πρόεδρος» Χαμίντ Καρζάι, διευκρινίζοντας ότι θα προσφέρει «χρήμα και εργασία» (με κεφάλαια της «διεθνούς κοινότητας») σε όσους ισλαμιστές εξτρεμιστές αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τα όπλα... Το σχέδιο δε φαίνεται να είναι «έμπνευση» του Καρζάι, αλλά μέρος της νέας πολιτικής στρατηγικής των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το Αφγανιστάν, που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη βδομάδα στη σύνοδο του Λονδίνου.

Αλλωστε, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είχε αναφερθεί πρόσφατα σ' αυτό το «μακροχρόνιο πολιτικό σχέδιο» για το Αφγανιστάν, λέγοντας πως σχεδιάζεται η αποστολή περισσότερων ειδικών στη χώρα για την ανοικοδόμηση του αφγανικού αγροτικού τομέα (όπου το Τόκιο είναι πρόθυμο να χρηματοδοτήσει με αρκετά κεφάλαια), τη βελτίωση της διακυβέρνησης της χώρας, την επανένταξη των Ταλιμπάν στην αφγανική κοινωνία και τη βελτίωση των δυνατοτήτων των πακιστανικών αρχών για την καταπολέμηση του κινήματος των ισλαμιστών εντός των τειχών.

Η «μακροπρόθεσμη πολιτική στρατηγική» των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν έρχεται να συμπληρώσει τη «νέα στρατιωτική στρατηγική» των ΗΠΑ στις 30 Δεκέμβρη που έφερε άλλους 30.000 Αμερικανούς πεζοναύτες στο Αφγανιστάν...

Στο μεταξύ, χτες ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, μιλώντας σε πακιστανικό τηλεοπτικό σταθμό, παραδέχθηκε τη δράση μισθοφόρων απ' τις εταιρείες «Dyncorp» και την (πρώην «Blackwater») «Xe Servises» στο Πακιστάν, λέγοντας πως οι ΗΠΑ δε θα αντιδράσουν εάν το πακιστανικό κοινοβούλιο αποφασίσει την απαγόρευση της παρουσίας και της δράσης των ξένων μισθοφόρων στη χώρα...

Επιπλέον, ο Γκέιτς δήλωσε πως οι ΗΠΑ σκέφτονται να δώσουν στο Πακιστάν τουλάχιστον μία ντουζίνα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) για να καταστείλουν τη δράση των ισλαμιστών στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ