Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Δεύτερη θητεία για τον Μοράλες

ΛΑ ΠΑΣ.--

Με παραδοσιακή ινδιάνικη τελετή ορκωμοσίας ο Εβο Μοράλες, Πρόεδρος της Βολιβίας, εγκαινίασε χτες τη δεύτερη συνεχόμενη θητεία του μετά τη σαρωτική του επικράτηση κατά την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Δεκέμβρη με 64.22%. Επικράτηση που συνοδεύτηκε και από την απόσπαση του απόλυτου ελέγχου από το «Κίνημα για το Σοσιαλισμό» - (MAS) των δύο Σωμάτων του νέου και «Πρώτου Πολυεθνικού Κοινοβουλίου».

Μάλιστα, η ορκωμοσία του Εβο Μοράλες για την προεδρική θητεία που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται το 2015, πραγματοποιήθηκε στο «Πολυεθνικό Κοινοβούλιο» με την παρουσία των ιθαγένικων λαών και όχι στο προεδρικό μέγαρο. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, ο αντιπρόεδρος της Κούβας, Ραμίρο Βαλντές, ο Πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγκο, της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ, της Αραβικής Δημοκρατίας της Δυτικής Σαχάρας Μοχάμεντ Αμπντελαζίζ και δεκάδων άλλων ηγετών και αξιωματούχων.

Επίσης, εκπρόσωποι από περισσότερες από 300 οργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, καθώς και οργανώσεων ιθαγενών από τις πέντε ηπείρους έλαβαν μέρος στις ειδικές εκδηλώσεις που έγιναν στο Τιαχουάνκο και στο πλαίσιο της δεύτερης συμβολικής ορκωμοσίας του Εβο Μοράλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ