Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σα να μην πέρασε μια μέρα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το 2001 πρόεδροι και εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για να περάσει ο νόμος της λεγόμενης «ανωτατοποίησης», που χωρίς να εξασφαλίζει καμιά ουσιαστική αναβάθμιση στα ιδρύματα, τυπικά τα ενέτασσε στην ανώτατη εκπαίδευση. Το ίδιο συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι με ένα νέο νόμο που υποσχόταν ολοκλήρωση της ανωτατοποίησης, αλλά και πάλι τίποτα δε βελτιώθηκε σε σχέση με την υποβάθμιση των σπουδών, τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, συνολικά τη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Σα να μην πέρασε μια μέρα όμως, σα να μην έχει βγάλει ούτε ένα συμπέρασμα από την πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια, η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ) μπαίνει τώρα στη συζήτηση για το αν τα πτυχία των ΤΕΙ θα καταταγούν στο επίπεδο 4, στο 5 ή στο 6, στο πλαίσιο της 8βάθμιας κλίμακας για την πιστοποίηση προσόντων της ΕΕ, που το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε ότι θα εισάγει και στη χώρα μας. Οπως ακριβώς όταν μπήκε η ταμπέλα «ανώτατα» στα ιδρύματα, έτσι και τώρα, σε όποιο νούμερο κι αν καταταγούν τα πτυχία τους, τίποτα δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί στα ιδρύματα.

Εκπαιδευτικοί, σπουδαστές και απόφοιτοι των ιδρυμάτων πρέπει να αποκρούουν αυτές τις αυταπάτες και να παλέψουν κόντρα στην πολιτική που τσακίζει πτυχία και εργασιακά δικαιώματα, που κρατά στην ουσία τα ιδρύματα υποβαθμισμένα κρεμώντας τους κάθε φορά νέες ταμπέλες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ