Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
Δικομματικό παιχνίδι αποπροσανατολισμού

Οι αντεγκλήσεις για πλευρές του υπαρκτού σκανδάλου δείχνουν καθαρά και το ρόλο που έρχεται να υπηρετήσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

Σε παρατεταμένη εκστρατεία αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την υπόθεση της «Ζήμενς» κυβέρνηση και ΝΔ, την ίδια στιγμή που κλιμακώνεται μια πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Οι ηγεσίες του δικομματισμού εμπλέκονται πρόθυμα σε παιχνίδια εντυπώσεων γύρω από ανούσιες και εν πολλοίς ελεγχόμενες «αποκαλύψεις», με προφανή στόχο να εκφυλιστεί και «παραγραφεί» στη λαϊκή συνείδηση η ουσία της υπόθεσης. Της μίζας δηλαδή των εκατοντάδων εκατομμυρίων που μοίρασε η γερμανική πολυεθνική σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο πλαίσιο της σύμφυτης με το εκμεταλλευτικό σύστημα διαπλοκής των πολυεθνικών με τα κόμματά τους.

Ταυτόχρονα, η υπόθεση της «Ζήμενς», μαζί με όλες τις άλλες υποθέσεις των υπαρκτών σκανδάλων που «τρέχουν» παράλληλα, αποτελεί ένα πρώτης τάξης επικοινωνιακό αντιπερισπασμό στη βάρβαρη επίθεση που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων.

Στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, οι Ρ. Σπυρόπουλος και Λ. Ζαγορίτης, τα ονόματα των οποίων «φιγουράρουν» στο ημερολόγιο του Μιχ. Χριστοφοράκου, διέψευσαν κατηγορηματικά και εκ του ασφαλούς ότι είχαν οποιαδήποτε επικοινωνία ή σχέση με τον επικεφαλής της «Ζήμενς», έχοντας διασφαλίσει ταυτόχρονα την πλήρη κάλυψη από τα κόμματά τους.

Δεν ξέρουν, δεν είδαν...

Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», τα ονόματα των δύο στελεχών εμφανίζονται σε σημειώσεις του ημερολογίου που κρατούσε ο Μιχ. Χριστοφοράκος λίγο πριν τις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη 2007. Με ημερομηνία 4 Σεπτέμβρη 2007 κρατιέται η σημείωση: «Ζαγορίτης 10-10.30», ενώ δίπλα γράφεται ώρα 21.00. Σε άλλη σελίδα, με ημερομηνία 12 Σεπτέμβρη 2007, κρατιέται άλλη σημείωση από τη γραμματεία του Μιχ. Χριστοφοράκου: «Σπυρόπουλος Ροβέρτος, Γεν. Διευθυντής ΠΑΣΟΚ» και καταγράφονται ένα σταθερό και ένα κινητό τηλέφωνό του «για επαφή».

«Με αφορμή τα όσα είδαν το "φως" της δημοσιότητας, ξεκαθαρίζω ότι δεν γνωρίζω τον κ. Χριστοφοράκο και δεν είχα ποτέ καμία επικοινωνία μαζί του», ήταν η αντίδραση του Λ. Ζαγορίτη στο δημοσίευμα της εφημερίδας. Το ίδιο κατηγορηματική ήταν και η αντίδραση του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλου, διαβεβαιώνοντας ότι «ουδεμία τηλεφωνική ή διαζώσης επαφή είχα ποτέ με τον κ. Χριστοφοράκο, τον οποίο και δεν γνωρίζω προσωπικά».

Πλήρη κάλυψη στον νυν ΓΓ του υπουργείου Εργασίας πρόσφερε αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλώνοντας ότι συντάσσεται με την απάντηση του Ρ. Σπυρόπουλου. Απέφυγε ωστόσο να αναφέρει το παραμικρό για την αναφορά του ονόματος της Γλ. Σιούτη, που σήμερα είναι νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού, η οποία, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, συμμετείχε στην ομάδα των νομικών που συνέταξε γνωμοδότηση - ανάχωμα στις έρευνες για το μαύρο χρήμα που μοίρασε η «Ζήμενς».

Κάλυψη σε Καραμανλή

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται και το άλλο επεισόδιο στο ίδιο σίριαλ, γύρω από την ευχαριστήρια επιστολή που είχε αποστείλει ο Κ. Καραμανλής στον Μιχ. Χριστοφοράκο και έχει προκαλέσει εσωκομματικές αναταράξεις στη ΝΔ. Η Ρηγίλλης αποφάσισε να καλύψει και επίσημα τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς τις προηγούμενες μέρες γαλάζιοι βουλευτές είχαν ζητήσει εξηγήσεις για αυτή την επιστολή.

«Μπορεί κανείς να κάνει κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή για λάθη, παραλείψεις ή καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες, άλλωστε, πρώτος ο ίδιος αναγνώρισε. Ουδείς, όμως, μπορεί να αμφισβητήσει την ηθική ακεραιότητα του πρώην πρωθυπουργού», ήταν το σχόλιο του επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλου. «Η προσωπική μου μαρτυρία για τον Κ. Καραμανλή είναι ότι πρόκειται για πολιτικό με απόλυτη προσωπική ακεραιότητα. Η συζήτηση σε σχέση με την επιστολή τον αδικεί απολύτως», πλειοδότησε ο Κ. Χατζηδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ