Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΡΓΩΝ ΑΛΙΕΡΓΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Οπλίζει με πείρα και δύναμη όλους τους εργάτες

Είναι αγώνας που αναδεικνύει τις αστείρευτες δυνάμεις της εργατικής τάξης, δηλώνουν στον «Ρ» συνδικαλιστές

Στο πλευρό των Αιγύπτιων αλιεργατών, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου έχουν προσφύγει για 4η φορά οι εργοδότες προκειμένου να βγάλουν παράνομη την απεργία τους, βρέθηκαν και χτες μαζικά συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα, συνεχίζοντας να δηλώνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δύσκολο αγώνα που απέναντί του έχει τη συντονισμένη επιχείρηση εργοδοτών - κυβέρνησης. Η αγωγή των εργοδοτών συζητήθηκε και η απόφαση αναμένεται πιθανά σήμερα.

Το ΠΑΜΕ, που μαζί τους από την πρώτη μέρα σχεδιάζει αυτό τον αγώνα, παλεύει ώστε να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων η ηρωική απεργία των Αιγύπτιων αλιεργατών. Γιατί, όπως εξηγεί ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στέλεχος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, «αποτελεί απάντηση διεθνιστικής αλληλεγγύης που εκφράζεται με κύμα έμπρακτης συμπαράταξης και ταξικής ενότητας Ελλήνων και ξένων εργατών... Η νίκη των αλιεργατών ενάντια στην εργοδοτική αδιαλλαξία και την άθλια, ανοιχτή υποστήριξη της από την κυβέρνηση θα είναι μια νίκη ολόκληρου του ταξικού κινήματος που θα δείξει ότι εργάτες ενωμένοι, αποφασισμένοι, με ανυποχώρητη γραμμή αντιπαράθεσης σε κεφάλαιο, κυβέρνηση και εργοδοτικό συνδικαλισμό, μπορούν να νικήσουν, να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις της εργατικής τάξης. Μέσα από τέτοιους μετωπικούς αγώνες δυναμώνει η δυναμική της απεργίας της 10 Φλεβάρη».

Για το πόσο σημαντική είναι η διεξαγωγή και οργάνωση αυτού του αγώνα η Ιωάννα Καλούση, πρόεδρος του Σωματείου Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώνει στον «Ρ»: «Οι καθαρίστριες και οι φύλακες σε εργολάβους ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ληστεία και τρομοκρατία των εργοδοτών ενάντια στους εργαζόμενους. Ζούμε την ενότητα συμφερόντων μεταξύ Ελλήνων και ξένων εργαζόμενων, μέσα στον ίδιο τον κλάδο μας. Γι' αυτό θεωρούμε τον αγώνα των Αιγύπτιων αλιεργατών σαν δικό μας αγώνα. Η νίκη τους, η νίκη κάθε κομματιού της εργατικής τάξης είναι νίκη ολόκληρης της τάξης μας καθώς πείθει ότι ο ενωμένος πανεργατικός αγώνας είναι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος για κάθε εργαζόμενο. Στο απεργιακό συλλαλητήριο της 10 Φλεβάρη, όπως και στην αρχή αυτού του αγώνα, κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, θα σταθούμε πλάι - πλάι με τους συναδέλφους μας από την Αίγυπτο, με πίστη στη νίκη του κοινού αγώνα μας».

Την αλληλεγγύη του στους Αιγύπτιους αλιεργάτες εκφράζει και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι η συμμετοχή στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι η μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα συνδικαλιστικά της δεκανίκια σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ