Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Δε θα τους αφήσουμε να σπείρουν το φόβο

Να δυναμώσουν τη δράση για την απεργία με αγωνιστικό πείσμα καθημερινά καλεί τους συνταξιούχους η Ομοσπονδία

«Ολα τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού για τα ελλείμματα έχουν σκοπό να κρύψουν την αλήθεια ότι αυτά οφείλονται στη χρηματοδότηση του κεφαλαίου από την μια και από την άλλη να σπείρουν το φόβο και την απογοήτευση στους εργαζόμενους και το λαό για να δεχθεί την αντεργατική λαίλαπα».

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, επισημαίνοντας ότι οι δραματικοί τόνοι του πρωθυπουργού για την κατάσταση της οικονομίας και τα ελλείμματα αποτελούν το άλλοθι της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου για τη νέα αυτή επίθεση. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τη νέα επίθεση και το σάρωμα των εργατικών - συνταξιουχικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με πάγωμα και παραπέρα μείωση σε μισθούς και συντάξεις, με νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, με αύξηση της φορολογίας και μείωση των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες, υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων. «Ολα τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού για τα ελλείμματα έχουν σκοπό να κρύψουν την αλήθεια ότι αυτά οφείλονται στη χρηματοδότηση του κεφαλαίου από τη μια και από την άλλη να σπείρουν το φόβο και την απογοήτευση στους εργαζόμενους και το λαό για να δεχθεί την αντεργατική λαίλαπα» υπογραμμίζει και καλεί τα συνταξιουχικά σωματεία να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη, καθημερινά, με περιοδείες και υλικό στους χώρους που συγκεντρώνονται οι συνταξιούχοι. Να μη λείψει κανένας συνταξιούχος από τις απεργιακές συγκεντρώσεις. «Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα μέχρι την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης για οικονομία που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων», καταλήγει.

Εκαναν πανθεσσαλική σύσκεψη

Η επιτακτική ανάγκη έντασης της πάλης τους για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους επισημάνθηκε στην πανθεσσαλική σύσκεψη εκπροσώπων συνταξιουχικών σωματείων, που έγινε στη Λάρισα, με τη συμμετοχή και του Δ. Μαυροδόγλου, μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ενταθούν οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη και στην πανσυνταξιουχική κινητοποίηση που θα γίνει στις 3 Μάρτη με συλλαλητήρια και πορείες σε όλη τη χώρα.

Επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό ως αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σημείωσε ότι για την κρίση θα πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Καταλήγοντας ο Δ. Μαυροδόγλου κάλεσε τους συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργία και στην κινητοποίηση στις 3 Μάρτη, υπογραμμίζοντας ότι η διέξοδος βρίσκεται στον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ