Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΚΑ - ΒΟΛΟΣ
Σήμερα οι εργάτες απεργούν

Στις 9.30 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση έξω από την πύλη του εργοστασίου. Σε προσυγκέντρωση στις 8.30 π.μ. καλεί η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ

Οι εργάτες οργανώνονται ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία (φωτ. από παλιότερη περιοδεία στο εργοστάσιο)
Οι εργάτες οργανώνονται ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία (φωτ. από παλιότερη περιοδεία στο εργοστάσιο)
Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση, σήμερα, στις 9.30 το πρωί έξω από την πύλη του εργοστασίου απαντούν οι 190 εργαζόμενοι της επιχείρησης μεταλλοκατασκευών «ΜΕΤΚΑ», του ομίλου Μυτιληναίου, στο Βόλο, στην ασυδοσία και αυθαιρεσία της εργοδοσίας, που την περασμένη Παρασκευή προχώρησε σε τρεις τρομοκρατικές απολύσεις. Επίσης, στις 8.30 το πρωί η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στο πάρκο έξω από την εκκλησία Πέτρου και Παύλου.

Υστερα από τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, που παίρνουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και υπό την πίεση των ταξικών δυνάμεων που πρωτοστατούν στην οργάνωση και το συντονισμό της δράσης τους, εικοσιτετράωρη απεργία κηρύχτηκε για σήμερα, στον ιδιωτικό τομέα, στο Βόλο, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου.

Οι εργαζόμενοι της ΜΕΤΚΑ πήραν την απόφαση για τη σημερινή απεργία σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν προχτές. Νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν αύριο, στα πλαίσια της στάσης εργασίας που αποφάσισαν από τη 1 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τρεις απολυμένοι εργάτες στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη για την ανάδειξη των νέων οργάνων του εργοστασιακού σωματείου είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ.

Οι εργάτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους

«Τη νέα αυταρχική και αντεργατική ενέργεια της ΜΕΤΚΑ, θυγατρικής του Ομίλου Μυτιληναίος, η οποία την Παρασκευή 12 Φλεβάρη προχώρησε σε τρεις επιλεκτικές απολύσεις εργαζομένων, γιατί έκαναν το αυτονόητο για κάθε εργαζόμενο, "είχαν συνδικαλιστική δραστηριότητα". Κυρίως, όμως, γιατί τόλμησαν στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου να στηρίξουν συνδυασμό που δεν ήταν της "αρεσκείας" της εργοδοσίας» καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ.

«Οι στόχοι τους είναι προφανείς. Να υποτάξουν τους εργαζόμενους που βρήκαν το κουράγιο να αντισταθούν στο απαράδεκτο καθεστώς που εδώ και χρόνια έχει διαμορφωθεί στο χώρο του εργοστασίου. Να φοβίσουν το σύνολο των εργαζομένων και όχι μόνο της ΜΕΤΚΑ, ώστε χωρίς καμιά αντίσταση και εκμεταλλευόμενοι την καπιταλιστική κρίση, να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και πλουτοκρατία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Καμιά αυταπάτη ότι κυβέρνηση και εργοδοσία αποτελούν ένα ενιαίο μπλοκ σε βάρος των όλων εργαζομένων, με στόχο να χτυπήσουν και να υποτάξουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που μπαίνει εμπόδιο στην υλοποίηση των αντεργατικών τους σχεδίων. Σ' αυτούς τους σχεδιασμούς τους βρίσκουν την αμέριστη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., που στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης ζητάνε "θυσίες" απ' το λαό και ακόμη μεγαλύτερες παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη της περιοχής μας, απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας να αντιπαραθέσει τη δική της ενότητα και αλληλεγγύη, να δυναμώσει την πάλη της για το σταμάτημα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Η εργατική τάξη να πάρει την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων στα δικά της χέρια, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και τις Επιτροπές Αγώνα, ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες εργοδοτικές και κυβερνητικές πλειοψηφίες που όχι μόνο δεν οργανώνουν την αντίδρασή της, αλλά με τη στάση τους υπονομεύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και κατακτήσεις της.

Σε όλους αυτούς μπορούμε και πρέπει να δώσουμε απάντηση συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 18 Φλεβάρη (σ.σ. σήμερα), αποκρούοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια εκφυλισμού του κινήματος, απ' όλους αυτούς που ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα, στις προτάσεις των ταξικών δυνάμεων "σφύριζαν αδιάφορα", λύνοντας τα χέρια σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Αποφασιστικά, με καλή οργάνωση και συντονισμό, να δώσουμε τη μάχη σε όλους τους χώρους για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Φλεβάρη, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Ολοι και όλες στην απεργία στις 24 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ