Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Αθλιότητα χωρίς τέλος

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια σε κάθε εργατικό δικαίωμα, η πλειοψηφία βλέπει μόνο ...κακές αγορές

Σε όχημα για τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στις αυταπάτες και τη μοιρολατρία που βολεύει την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου θέλει να μετατρέψει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και αυτή την πανεργατική απεργία.

«Ενώ η κυβέρνηση έχει αποβάλει και το τελευταίο "φύλλο συκής" και σε πλήρη συνεννόηση και αλληλοϋποστήριξη με τους ντόπιους και ξένους καπιταλιστές και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς έχει εξαπολύσει την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων 10ετιών ενάντια στους εργαζόμενους και στα πλατιά λαϊκά στρώματα, η ΓΣΕΕ συνεχίζει τον άθλιο υπονομευτικό ρόλο της», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. «Στην απεργιακή της ανακοίνωση για την απεργία στις 24 Φλεβάρη δεν υπάρχει κυβέρνηση που ψηφίζει και προωθεί την αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση που συμφωνεί και επαυξάνει σε αντιλαϊκά μέτρα. Δεν υπάρχουν Ευρωπαϊκή Ενωση και ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί. Δεν υπάρχει κεφάλαιο που την κερδοφορία του εξασφαλίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της.

Υπάρχουν γενικά και αόριστα "αγορές". Αγορές που πιέζουν την καλή μας κυβέρνηση που δεν αντέχει στις πιέσεις και υποχωρεί.

Η αθλιότητα της εργατικής αριστοκρατίας, που στήριξε όλες τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις των προηγούμενων 10ετιών, δεν έχει μέτρο, δεν έχει σταματημό, δεν έχει πάτο.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 24 Φλεβάρη στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι, με τα αιτήματα και τα συνθήματα του ΠΑΜΕ. Το άδειο για μια ακόμα φορά Πεδίο του Αρεως θα είναι η απάντηση των εργαζομένων σε αυτή την ξεπουλημένη εργατική αριστοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ