Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Καταγγελία για νέες ανατρεπτικές ενέργειες εκ μέρους των ΗΠΑ

ΑΒΑΝΑ.--

Υπονομευτική δουλειά και προώθηση αντεπαναστατικών ενεργειών εκ μέρους των ΗΠΑ καταγγέλλει το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών σε επίσημη ανακοίνωσή του που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Οπως σημειώνεται, το ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα δυτικού ημισφαιρίου, Κρεγκ Κέλι, μετέφερε δεκάδες μισθοφόρους στην οικία του επικεφαλής του Γραφείου των Αμερικανικών Συμφερόντων στην Αβάνα, ενέργεια που επιδεικνύει πως συνεχίζεται και σήμερα η προώθηση αντεπαναστατικών ενεργειών, με στόχο την ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης. Οπως τονίζεται «αυτά τα αντεπαναστατικά στοιχεία επωφελούνται από τα πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια που ...διαθέτει η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετησίως με στόχο την αποσταθεροποίηση και την ανατροπή» της σοσιαλιστικής Κούβας.

Σημειώνεται ότι ο Κέλι - που θεωρείται και νούμερο δύο στο αμερικανικό ΥΠΕΞ για το δυτικό ημισφαίριο - ηγείτο αντιπροσωπείας που έφθασε στην Αβάνα για έναν νέο γύρο συνομιλιών με Κουβανούς αξιωματούχους σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. Σ' αυτές, ο υφυπουργός του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νταγκομπέρτο Ροντρίγκες, υπογράμμισε πως όσο οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εφαρμόζουν το Κουβανικό Ρυθμιστικό Νόμο που ενισχύει την παράνομη μετανάστευση, μια νόμιμη, ασφαλής και με τάξη μετανάστευση δεν μπορεί να επιτευχθεί. Επιπλέον, η Κούβα επανέλαβε την απαίτηση για άρση του αποκλεισμού, την εξαίρεση της Κούβας από την λίστα των λεγόμενων «τρομοκρατικών» χωρών, την επιστροφή του κατεχόμενου εδάφους της ναυτικής βάσης Γκουαντάναμο στην Κούβα, την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, επειδή ξεσκέπασαν επιθετικά σχέδια αντικουβανικών ομάδων κατά της Κούβας, κ.ά.

Η νέα συγκεκριμένη προκλητική ενέργεια των ΗΠΑ δείχνει για άλλη μια φορά του τι σημαίνει ουσιαστικά ο «διάλογος» για τον οποίον μιλά η Ουάσιγκτον, αποδεικνύοντας τελικά πως είτε πρόκειται για την κυβέρνηση Μπους είτε αυτή του Ομπάμα ένας είναι ο στόχος του ιμπεριαλισμού: να ανατρέψει τη σοσιαλιστική Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ