Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εληξε με το ξεκίνημα η απεργία στη «Λουφτχάνσα»

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Εληξε ορισμένες ώρες μετά την έναρξή της η τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση, που ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας οι περίπου 4.500 πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας «Λουφτχάνσα» («Lufthansa»), με βασικά αιτήματα το μισθολογικό που περιλαμβάνει και αυξήσεις 6,4% και την εργασιακή ασφάλεια, ενώ η διοίκηση της εταιρείας προσέφυγε στο δικαστήριο, όπου κατέθεσε αίτηση για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά των πιλότων σε μια προσπάθεια να σταματήσει την τετραήμερη απεργία τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου ΑΡ, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της προσφυγής της εταιρείας στο Εργατικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης, συμφωνήθηκε η ανάκληση της απεργίας μέχρι την 9η Μάρτη και η έναρξη εκ νέου των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση.

Ας σημειωθεί ότι η απεργία πραγματοποιήθηκε μετά την ψηφοφορία των μελών του συνδικάτου των πιλότων Cockpit την περασμένη βδομάδα, όπου το 90% ψήφισε υπέρ, πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη μέχρι πρότινος στάση τους, καθώς είχαν ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι οι πιλότοι ήταν διατεθειμένοι να αποδεχθούν μείωση των αποδοχών τους έναντι εγγύησης της απασχόλησής τους στη Γερμανία.

Σε απεργία όμως προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην «British Airways» κατά των μειώσεων θέσεων εργασίας και άλλων μέτρων λιτότητας, για την οποία ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία (80,7%). Πρόκειται για την επανάληψη της ψηφοφορίας στο συνδικάτο Unite, που είχε ψηφίσει για απεργιακή κινητοποίηση την περίοδο των Χριστουγέννων. Απεργία που δεν πραγματοποιήθηκε μετά τη δικαίωση της προσφυγής της διοίκησης της ΒΑ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου «περί παρατυπιών» στην ψηφοφορία κηρύσσοντας την απεργία «παράνομη». Χτες, το συνδικάτο δήλωσε ότι θα οργανώσει την Πέμπτη συνάντηση με το ιπτάμενο προσωπικό, στην οποία θα πρέπει να ανακοινωθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα καλέσει σε απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ