Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Συνομιλίες Αστον - Μλαντένοφ για δυτικά Βαλκάνια

ΣΟΦΙΑ.--

Συνομιλίες για τα «προβλήματα» σε Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Κοσσυφοπέδιο αλλά και για το ζήτημα της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ στην ΕΕ είχαν χτες στo περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοβ και η ευρωενωσιακή ομόλογός του, Κάθριν Αστον.

Σύμφωνα με βουλγαρικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Βούλγαρος υπουργός πρότεινε στην Αστον τη βοήθεια και τη συνεισφορά Βούλγαρων ειδικών επί των ζητημάτων της Βαλκανικής αναφορικά με τη συγκρότηση της ευρωενωσιακής πολιτικής στην περιοχή. Ακόμη, ο Μλαντένοφ εξέφρασε την υποστήριξη της Βουλγαρίας στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στους «ευρω-ατλαντικούς» θεσμούς.

Σύμφωνα με το «Πρακτορείο Ειδήσεων Σόφια», η Αστον «δέχθηκε με ευγνωμοσύνη» ...τις προτάσεις του Μλαντένοβ(!) ενώ εκείνη απ' τη μεριά της του ανέλυσε την τρέχουσα διαδικασία για τη συγκρότηση της νέας διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ, την «Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Δράσης» (EEAS) που αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι τον Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ