Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέο μακελειό εναντίον αμάχων

Τέτοιες φωτογραφίες έρχονται από το Αφγανιστάν (με τα ... βάσανα των καημένων στρατιωτών). Πλέον έχουν κοπεί τα πλάνα από τα μακελειά κατά αμάχων
Τέτοιες φωτογραφίες έρχονται από το Αφγανιστάν (με τα ... βάσανα των καημένων στρατιωτών). Πλέον έχουν κοπεί τα πλάνα από τα μακελειά κατά αμάχων
ΚΑΜΠΟΥΛ, ΠΕΣΑΒΑΡ._

Νέα σφαγή αμάχων έφεραν σε πέρας οι αμερικανοΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, την Κυριακή όταν βομβάρδισαν τρία οχήματα στην επαρχία Ουρουζγκάν, γεμάτα γυναίκες και παιδιά. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο - μεταξύ των οποίων και παιδιά - ενώ ακόμα 12 τραυματίστηκαν, όταν ΝΑΤΟικά αεροσκάφη βομβάρδισαν αυτοκίνητα στα οποία «πίστευαν ότι επέβαιναν Ταλιμπάν», με τις κατοχικές δυνάμεις να επαναβεβαιώνουν τις εντολές των επιθέσεων με κάθε κόστος. Ηταν άλλη μια ...παράπλευρη απώλεια όπως αυτή της περασμένης βδομάδας, που είχε σαν αποτέλεσμα 15 νεκρούς άμαχους στην Μαρτζάχ, αλλά και του περασμένου Σεπτέμβρη στην Κουντούζ, που είχε σαν αποτέλεσμα περισσότεροι από 142 άμαχοι να σκοτωθούν, επίσης από τις σφαίρες των «ειρηνευτικών δυνάμεων κατοχής».

Ο επικεφαλής των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, ζήτησε «συγνώμη» από τον εγκάθετο πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, δηλώνοντας «εξαιρετικά θλιμμένος» για τις ανθρώπινες απώλειες, χωρίς ωστόσο τα κροκοδείλια δάκρυά του να πείθουν κανένα. Κανένα δεν έπεισε και η δοσίλογη αφγανική κυβέρνηση, που χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την επιχείρηση, συνιστώντας στις κατοχικές δυνάμεις να κάνουν τη «δουλειά» τους πιο «προσεκτικά και συντονισμένα», που μεταφράζεται χωρίς μάρτυρες για το θάνατο αμάχων και χωρίς να προκαλείται η λαϊκή οργή.

Σε μια άλλη περίπτωση σε επίθεση αυτοκτονίας χτες στο ανατολικό Αφγανιστάν, στην επαρχία Ναργκαχάρ, ακόμα 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ένας από τους πολέμαρχους της περιόδου του '90, ο Μοχάμεντ Χατζί Ζαμάν.

Την ίδια στιγμή εντείνεται αποφασιστικά η κλιμάκωση του πολέμου, με τα κατοχικά στρατεύματα να δηλώνουν απροκάλυπτα ότι η επιχείρηση στη Χελμάντ είναι «μόνο η αρχή», των αιματηρών επιχειρήσεων που αναμένεται να διαρκέσουν 18 μήνες. Στο πλαίσιο της πολιτικής του θανάτου, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επισκέφθηκε το Καζακστάν αναζητώντας νέους συμμάχους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο από την Κεντρική Ασία, δεδομένης και της προσπάθειας ενεργότερης ανάμειξης της Ρωσίας σε αυτόν τονίζοντας τη σημασία πάταξης των δυνάμεων που επιδιώκουν αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Συνέχεια των αιματοχυσιών και στο Πακιστάν, όπου καμικάζι χτύπησε στην αγορά της πόλης Μιγκνόρα, στην κοιλάδα Σουάτ με αποτέλεσμα εννιά νεκρούς, μεταξύ των οποίων επίσης άμαχοι και μικρά παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ