Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Νεκροί διαδηλωτές και παράταση της κρίσης

AMΠΙΤΖΑΝ.--

Τουλάχιστον δύο αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν χτες στο Αμπιτζάν της δυτικοαφρικανικής Ακτής Ελεφαντοστού απ' τις σφαίρες των δυνάμεων καταστολής, που επιτέθηκαν στο πλήθος, χρησιμοποιώντας όπλα και γκλομπς.

Αφορμή στάθηκε η συνέχιση των αντιδράσεων και των διαδηλώσεων υποστηριχτών αντιπολιτευόμενων κομμάτων, εξαιτίας της απόφασης του «Προέδρου» της χώρας Λωράν Γκμάγκμπο να διαλύσει πριν δύο βδομάδες την κυβέρνηση, ώστε να καθυστερήσει για μια ακόμη φορά τη διεξαγωγή εκλογών.

Τα χτεσινά αιματηρά επεισόδια στο Αμπιτζάν σημειώθηκαν έπειτα απ' την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να νομιμοποιήσουν την περασμένη Κυριακή την απόφαση του Προέδρου για διάλυση της κυβέρνησης με το να συναινέσουν στη συγκρότηση μιας άλλης «εθνικής ενότητας»·...

Το ίδιο 24ωρο, ο Πρόεδρος του Μπουρκίνα Φάσο Μπλεζ Κομπαόρε έφθασε στο Αμπιτζάν σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα αντιπολιτευόμενα κόμματα της Ακτής Ελεφαντοστού, δίχως ωστόσο κάποια εμφανή σημάδια για ξεπέρασμα της κρίσης.

Η Ακτή Ελεφαντοστού εξακολουθεί να παραμένει διχασμένη, μετά τον εμφύλιο πόλεμο του 2002, ανάμεσα στον ελεγχόμενο απ' τους αντάρτες βορρά και τον ελεγχόμενο απ' την κυβέρνηση, νότο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ