Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απεργούν στις 16 Μάρτη

Στην υποταγή και το συμβιβασμό επιχειρούν να σύρουν τους εργαζόμενους οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες

Σε νέα πανελλαδική 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στις 16 Μάρτη.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, οι ταξικές δυνάμεις επισήμαναν ότι ανάλογα με τις εξελίξεις θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς της απεργίας, τονίζοντας την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα. Ενώ ανέφεραν ότι ήδη το ΠΑΜΕ ξεκινά κινητοποιήσεις με στόχο την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, για να απαντήσουν ενιαία στην επίθεση που δέχονται, να περάσουν στην αντεπίθεση, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουν.

Στην αντίπερα όχθη, η στήριξη που προσφέρει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στην κυρίαρχη πολιτική δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε με την απόφαση για απεργία που πήρε η ΑΔΕΔΥ ούτε από την απόφαση που πήρε η ηγεσία στην Ομοσπονδία Εφοριακών για 48ωρη απεργία στις 8 και 9 Μάρτη. Δε βάζουν ζήτημα απόσυρσης των άγριων αντεργατικών μέτρων, αλλά κάνουν λόγο για αγώνα ενάντια «στην επιβάρυνση του κλίματος με κάθε λογής σενάριο» στα όσα η ίδια η κυβέρνηση διαρρέει σε μισθολογικά, ασφαλιστικά, κλπ δικαιώματα. Ούτε καν για υπεράσπιση αυτών των ήδη κουτσουρεμένων υπαρχόντων δικαιωμάτων δεν κάνουν λόγο.Τέτοιες κινητοποιήσεις δεν εμποδίζουν στο ελάχιστο τη σφοδρή αντεργατική επίθεση. Ανάλογη είναι η στάση της ΠΑΣΚ στην Ομοσπονδία Εφοριακών που σήμερα εισπράττει τη γενικότερη κατακραυγή των εργαζομένων του κλάδου, καθώς είναι αυτή που ματαίωσε την προηγούμενη απεργία στις 17 Φλεβάρη λόγω «της άσχημης οικονομικής κατάστασης στη χώρα».

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΠΟΕ ΟΤΑ. Η συγκεκριμένη Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει το κλείσιμο των ΧΥΤΑ στις 6 και 7 Μάρτη και 4ωρη στάση εργασίας στις 10 Μάρτη (11.30 π.μ. έως λήξη ωραρίου). Η συγκεκριμένη πλειοψηφία πρωτοστατεί συστηματικά στη διαίρεση και τη διάσπαση των εργαζομένων, στηρίζει αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές όπως το σχέδιο «Καλλικράτης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ