Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Κατήγγειλε την ιδιωτικοποίηση των μεταφορών

Κινητοποιήσεις σε διάφορες χώρες οργάνωσε η κλαδική της ΠΣΟ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Δράσης στις Μεταφορές

Από τη χτεσινή παράσταση στο υπουργείο
Από τη χτεσινή παράσταση στο υπουργείο
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της χώρας στις μεταφορές, πραγματοποίησε χτες το ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή ταξικών συνδικάτων και συνδικαλιστών του κλάδου στο υπουργείο Μεταφορών. Η παράσταση είναι μέρος των δραστηριοτήτων που έγιναν και σε άλλες χώρες του κόσμου, καθώς η 2 Μάρτη έχει κηρυχθεί από τη Διεθνή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας) ως Παγκόσμια Μέρα Δράσης στις Μεταφορές.

Αντιπροσωπεία των συνδικάτων παρέδωσε σχετικό υπόμνημα σε εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Ο υπουργός απέφυγε τη συνάντηση αν και ήταν προγραμματισμένη, γεγονός που κατήγγειλε η αντιπροσωπεία. Στο υπόμνημα σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στα ζητήματα των μεταφορών επικεντρώνεται στην ανάγκη ικανοποίησης των τριών αλληλοεξαρτώμενων αρχών, δηλαδή της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης και της κερδοφορίας. Αυτές ακριβώς τις αρχές επιδιώκουν να ικανοποιήσουν οι εκάστοτε ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την ολοένα διευρυνόμενη εμπορευματοποίηση του μεταφορικού έργου και την επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων στις μεταφορές».

Πιο κάτω παρουσιάζονται αναλυτικά οι πολιτικές που ακολουθούνται στις αερομεταφορές, στην ακτοπλοΐα, στις σιδηροδρομικές μεταφορές, στις αστικές συγκοινωνίες, στη δημιουργία οδικών αξόνων. Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ προβάλλει το πλαίσιο αιτημάτων για αποκλειστικά, δημόσια, ασφαλή και σύγχρονα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μείωση της τιμής των εισιτηρίων, δωρεάν μετακίνηση για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και ΑμΕΑ, κατάργηση των διοδίων.

Ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και μέλος της αντιπροσωπείας, σχολίασε τη στάση του υπουργείου λέγοντας: «Ο υπουργός Μεταφορών ήταν απασχολημένος με άλλα καθήκοντα. Είδαμε τον σύμβουλό του. Εμείς βεβαίως έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε γιατί λέμε ότι ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, ενάντια στα μέτρα που προωθούνται και όλοι πρέπει να είναι στους δρόμους αυτές τις μέρες για να συγκρουστούν με αυτή την ανάλγητη αντιλαϊκή πολιτική. Θα ακούσει τη φωνή μας και το υπουργείο Μεταφορών και η κυβέρνηση και η ΕΕ. Τη λύση θα τη δώσουμε στο δρόμο του αγώνα στο επόμενο διάστημα. Είναι κατώτεροι των περιστάσεων για να απαξιώνουν το εργατικό κίνημα και ιδιαίτερα το ταξικό εργατικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ