Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Σήμερα διαδηλώνουν στην Αθήνα

Το νέο ξεπούλημα καταγγέλλει η «Εργοστασιακή Επιτροπή» τονίζοντας ότι η διέξοδος βρίσκεται στη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιου και ενιαίου φορέα ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας

Επί ποδός βρίσκονται οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι σήμερα κατεβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν στο υπουργείο Εργασίας την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ξεπουλήσει ξανά το ναυπηγείο, αυτή τη φορά στον πολυεθνικό όμιλο «Abu Dhabi Mar» (ADM). Απόφαση που σηματοδοτεί νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και στις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, αλλά και στη λειτουργία του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας

Κάτω από την πίεση και την αγανάκτηση των εργαζομένων, χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου τους, «ΤΡΙΑΙΝΑ», αποφάσισε για σήμερα στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. Στο πλαίσιο της στάσης θα γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων στην οδό Πειραιώς στο ύψος της Πέτρου Ράλλη - όπου θα φτάσουν με πούλμαν - και από εκεί πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Ωστόσο, η πλειοψηφία, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, του σωματείου, η οποία έχει βάλει τη σφραγίδα της σε κάθε «εγκληματική πράξη» σε βάρος του ναυπηγείου, σε κάθε αντεργατικό μέτρο εναντίον των εργαζομένων, σπεύδει και πάλι, σε αυτή την κρίσιμη φάση, να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην αντιλαϊκή, φιλομονοπωλιακή πολιτική. Με θράσος καλεί τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν πληρώσει πανάκριβα μέχρι τώρα τα «καλά» της ιδιωτικοποίησης, να στηρίξουν το νέο ξεπούλημα διεκδικώντας «από την ελληνική κυβέρνηση - όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της "ΤΡΙΑΙΝΑΣ" - με τη συμφωνία πώλησης να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και την απασχόληση, βιώσιμη, μακρόπνοη και οριστική λύση».

Επιχειρεί και τώρα, όπως και το 2000, όταν επικρότησε την ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου από την κυβέρνηση και πάλι του ΠΑΣΟΚ και το ξεπούλημά του στη γερμανική πολυεθνική «ThyssenKrupp», να προκαλέσει σύγχυση και να καλλιεργήσει αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι μπορούν τα συμφέροντά τους να εξασφαλιστούν υπό την κατοχή των πολυεθνικών.

Η αγωνιστική παράταξη της Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) καταγγέλλει την πλειοψηφία του σωματείου ότι γίνεται για άλλη μια φορά συνένοχη «στα εγκληματικά σχέδια ενάντια στους εργαζόμενους και το ναυπηγείο» και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή κινητοποίηση απαιτώντας την επαναφορά του ναυπηγείου κάτω από κρατικό έλεγχο με προοπτική το δημόσιο ενιαίο φορέα ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, την επιστροφή στο ναυπηγείο των 160 εργαζομένων του τμήματος τροχαίου υλικού και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 11 μηνών που τους οφείλονται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απολογισμός αντεργατικής δράσης (2000-04-03 00:00:00.0)
"Παλεύουμε ενάντια στο ξεπούλημα" (1995-03-14 00:00:00.0)
Ωμός κυβερνητικός εκβιασμός (1995-02-21 00:00:00.0)
Αγωνιστικό ραντεβού την Τρίτη (1995-02-17 00:00:00.0)
Ζητείται εισαγγελέας! (1995-02-07 00:00:00.0)
Δε γνωρίζουν ούτε τι πουλάνε! (1995-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ