Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Στρώνουν ... νέα πελατεία για τις τράπεζες

Κι άλλη θηλιά στο λαιμό των αυτοαπασχολούμενων και μικρών βιοτεχνών που πνίγονται από τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ασκούμενες πολιτικές, επιχειρεί να βάλει η πλειοψηφία της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και του αντίστοιχου του Πειραιά, με πρόσχημα δήθεν τη ...σωτηρία του ΟΑΕΕ.

Αυτό είναι στην ουσία η «πρωτοβουλία» που προωθούν οι πλειοψηφίες των δύο φορέων, όπως προκύπτει από τη χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου. Πρακτικά, πρόκειται για νέα δάνεια που θα ενθαρρύνουν τους βιοτέχνες να πάρουν από τις τράπεζες με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ, για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών προς το Ταμείο, κάτι το οποίο ήδη προωθεί και η κυβέρνηση διά της Λ. Κατσέλη.

Προπαγανδίζοντας τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία, οι πλειοψηφίες στα δύο επιμελητήρια αποδίδουν το πρόβλημα στην οικονομική κρίση, στο δημογραφικό, στην ανεργία και σε οργανωτικές και λειτουργικές και διαχειριστικές πρακτικές του συστήματος, αφήνοντας κυριολεκτικά στο απυρόβλητο την πραγματική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις, που δεν είναι άλλη από τις πολιτικές στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου από τα δύο κόμματα.

Υπονομεύοντας τις διεκδικήσεις των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων, αναπαράγουν την «απειλή» των ελλειμμάτων και κινδυνολογούν ότι ο ΟΑΕΕ μέσα στους επόμενους μήνες δε θα είναι σε θέση να καταβάλει συντάξεις... Ομως, αντί να ζητούν μέτρα στήριξης των μικρών βιοτεχνών, επιδιώκουν να οδηγήσουν χιλιάδες βιοτέχνες στη λαιμητόμο των τραπεζικών δανείων με το πρόσχημα να «σώσουν» τα Ταμεία για τα επόμενα 1 - 2 χρόνια «χωρίς να επιβαρυνθεί περισσότερο ο κρατικός προϋπολογισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ