Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Ξεκίνησε η δίκη κατά των συνδικαλιστών

Την ποινικοποίηση των αγώνων κατήγγειλαν εργαζόμενοι και συνδικάτα που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους συνδικαλιστές της ΠΟΕΕΠ πραγματοποίησαν χτες το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών, μαζί με εργαζόμενους άλλων κλάδων. Χτες ξεκίνησε στο Κακουργιοδικείο η δίκη 13 συνδικαλιστών της ΠΟΕΕΠ, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση, με βάση καταγγελία που έκανε εναντίον τους εργοδότης. Η δίκη διακόπηκε χτες λόγω παρέλευσης της ώρας και συνεχίζεται σήμερα το πρωί. Η δίκη εκκρεμεί επί σχεδόν 8 χρόνια και οι 13 συνδικαλιστές υποχρεούνταν να παρουσιάζονται στην αστυνομία κάθε πρώτη του μηνός.

Ο ιδιοκτήτης της «Ποτοεμπορικής Χαλκιδικής» Γ. Καπούλας κατηγορεί τους συνδικαλιστές ότι πραγματοποιούσαν κινητοποιήσεις έξω από την επιχείρησή του με στόχο να τον εκβιάσουν να τους δώσει χρήματα.

Στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών, με καθοδηγητή την ΠΟΕΕΠ και τα στελέχη της, πραγματοποιούσαν κινητοποιήσεις προκειμένου να εμποδίσουν το συγκεκριμένο επιχειρηματία να λειτουργεί ως απεργοσπαστικός μηχανισμός των μεγάλων εργοδοτών του κλάδου.

Στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστών, βρέθηκε χτες πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Ζιώγας και Σ. Καλαντίδου, στελέχη του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων, αλλά και εκπρόσωποι άλλων φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ