Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Η τρομοκρατία και οι τραμπουκισμοί δε θα περάσουν

Τη σχεδιασμένη και οργανωμένη προσπάθεια των πλοιοκτητών, που για 48 ώρες, με τραμπούκικες δολοφονικές επιθέσεις, ήθελαν να σπείρουν τον τρόμο στη Μηχανιώνα, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Αιγύπτιων Αλιεργατών Μηχανιώνας. Προκειμένου να αποκαλύψουν το μέγεθος αυτής της επιχείρησης και όσους τη στηρίζουν, διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στον 7ο όροφο του ΕΚΘ.

Οπως σημειώνουν στην κοινή ανακοίνωσή τους, «οι τραμπούκικες - δολοφονικές επιθέσεις από τη γνωστή ομάδα των μεγαλοπλοιοκτητών ενάντια στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τα μέλη του ΠΑΜΕ που συντάσσονται σε αυτόν τον αγώνα, την Κυριακή, το απόγευμα της Δευτέρας και με αποκορύφωμα το πογκρόμ δολοφονικών ξυλοδαρμών Αιγυπτίων με πολλούς τραυματίες, πέφτουν στο κενό. Ο αγώνας των Αιγύπτιων αλιεργατών της Νέας Μηχανιώνας, που είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, αγώνας του μηχανιώτικου λαού, συνεχίζεται και θα νικήσει».

Παρέμβαση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης έφερε το θέμα ο Γιάννης Ζιώγας, σύμβουλος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Φάνηκε όμως να μιλά σε κλειστά αυτιά. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) κάτι ψέλλισαν περί επίθεσης δήθεν από χρυσαυγίτες, δίνοντας κάλυψη στους πλοιοκτήτες, ενώ ο νομάρχης, Π. Ψωμιάδης, είπε πως το δίκιο των αλιεργατών πρέπει να αναζητηθεί... στα δικαστήρια.

Η ΝΑΣ κατήγγειλε τις απροκάλυπτες επιθέσεις μικρής ομάδας πλοιοκτητών και τραμπούκων στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και υπογράμμισε τις ευθύνες της Αστυνομίας, που δεν έκανε καμία παρέμβαση να τις αποτρέψει. Τις επιθέσεις καταδίκασε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ