Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: «Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός οδηγούνται (...) σε σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που δεν έχουν προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ: «Πλησιάζει για την κυβέρνηση η ώρα της αλήθειας, δηλαδή η ανακοίνωση των μέτρων με τα οποία θα περάσει, ίσως και να σαρώσει την "κόκκινη γραμμή", ακόμη και με περικοπή κατά 20% στα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟΤΕ: «Ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την ειλικρινή συγκίνησή του επειδή όπως αποκάλυψε «άνθρωποι του μόχθου με πιάνουν στο δρόμο και μου λένε "για την πατρίδα και τον μισθό μου να θυσιάσω"». Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι (...) προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι δυστυχώς θα θυσιάσουν (...) πολύ περισσότερα από έναν μισθό. Που δεν έχουν αντιληφθεί ότι το δεύτερο πακέτο μέτρων θα συνοδευτεί και από ένα τρίτο και από ένα τέταρτο ...όταν θα τα αντιληφθούν σίγουρα θα επιδιώξουν να πετύχουν ξανά στον δρόμο τους τον πρωθυπουργό. Μόνο που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τότε θα τον αντιμετωπίσουν με το ίδιο αίσθημα συγκατάβασης» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ: «Οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται μόνο στην αρχή ενός ατέρμονου κύκλου ταξικών ανατροπών καθώς ο χρονικός ορίζοντας των προωθούμενων μέτρων είναι χωρίς τέλος (...) ο πρωθυπουργός προσπαθεί να καλύψει με "πατριωτικό μανδύα" τον πόλεμο που έχουν κηρύξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συνδρομή της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. κατά των δικαιωμάτων του λαού» (οι επισημάνσεις στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΤΟ 'ΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ Τ' ΑΛΛΟ: «Μόλις ο κ. Παπανδρέου ανακοινώσει τα πρόσθετα μέτρα, καλό είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι να ανακοινώσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα στήριξης. Κάθε καθυστέρηση θα δημιουργήσει αφόρητες πιέσεις στην αγορά και στις τράπεζες» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΑ: «Μαζί με τα μέτρα άμεσης μείωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων η κυβέρνηση από κοινού με την ΕΕ επεξεργάζονται και μέτρα "δομικού χαρακτήρα" (...) στον κύκλο αυτών των παρεμβάσεων για τις οποίες υπάρχουν έτοιμα νομοσχέδια είναι: Οι εργασιακές σχέσεις, η Κοινωνική Ασφάλιση, η κατάργηση του εναπομείναντος συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας, μέτρα για την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του κεφαλαίου» (το θέμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ