Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φιέστα παραπλάνησης

Μπόλικη δημαγωγία σε εγκαίνια βρεφονηπιακού σταθμού από τον υπουργό Εργασίας

«Θεόσταλτο δώρο», χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, τη χρηματοδότηση νέων βρεφονηπιακών σταθμών, μόνο όμως για δυο χρόνια, από το υπουργείο Εργασίας. Ετσι, το περασμένο Σάββατο εγκαινίασε έναν τέτοιο σταθμό στο Ρέντη, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Γιαννίτση και του υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Νιώτη.

Ο Τ. Γιαννίτσης βρήκε την ευκαιρία, σε ένα ακροατήριο της τάξεως των 40 ατόμων, να αναφερθεί σε αυτή τη «σημαντική προσπάθεια», που εκτός του ότι διαρκεί μόνο δυο χρόνια, κάνει πράξη τη μετάθεση στις «πλάτες» των δήμων και των δημοτών αυτού του τομέα της πρόνοιας. Η λειτουργία των σταθμών αυτών συνδέεται με την αποδέσμευσή τους από το κράτος, το οποίο αντί να αναπτύξει τις υπηρεσίες αυτές, τις «ξεφορτώνεται». Επιπλέον, η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει από αυτή την πρόκληση, ισχυριζόμενη ότι δημιουργεί... θέσεις εργασίας, οι οποίες μετά από δυο χρόνια είτε θα περιοριστούν, είτε θα παραμείνουν αρκεί να πληρώνουν με το παραπάνω οι εργαζόμενοι που θα στέλνουν εκεί τα παιδιά τους.

Ο δήμαρχος Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, με ένα λόγο καλύτερο από κυβερνητικό στέλεχος, εξήρε αυτή την προσπάθεια και ευχαρίστησε τον υπουργό Εργασίας για την παρουσία του, παρά τη δύσκολη στιγμή για τα εργασιακά με την κατάθεση του νομοσχεδίου και την πολλή δουλιά που έχει το υπουργείο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ