Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
«ΜΑΤ και βία δε σώνουν τα Ταμεία»

Με αστυνομική βία αντιμετώπισε χτες η κυβέρνηση τους απεργούς των ασφαλιστικών Ταμείων, αρνούμενη να   τοποθετηθεί στα αιτήματά τους 

Από την πορεία των εργαζομένων στα Ταμεία
Από την πορεία των εργαζομένων στα Ταμεία
Με κλειστές υπουργικές πόρτες, κατεβασμένα ρολά, βία και ΜΑΤ με φυσούνες χημικών αερίων, αντιμετώπισε χτες η κυβέρνηση τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι τρεις Ομοσπονδίες τους (ΠΟΣΕ, ΠΟΥΓΥ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ), ενάντια στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και με αιτήματα: Προσλήψεις προσωπικού, εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των ταμείων και βελτίωση αποδοχών. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η όξυνση των προβλημάτων στον κλάδο έφερε τη συμμετοχή στην απεργία στο 80%, ενώ σε αρκετές υπηρεσίες ήταν καθολική.

Η χθεσινή κυβερνητική αδιαλλαξία και η πολιτική καταστολής της κινητοποίησης των εργαζομένων ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας όπου αρχικά πραγματοποίησαν συγκέντρωση οι απεργοί. Ωστόσο, ο υπουργός ΕργασίαςΤ. Γιαννίτσης και ο υφυπουργός Χρ. Πρωτόπαπας έλειπαν. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα όπως «οι υπάλληλοι παλεύουν και θα νικήσουν, το ΙΚΑ ζωντανό θα το κρατήσουν» πορεύτηκαν προς το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου ο υφυπουργός Ν. Φαρμάκης... κατέβασε τα ρολά.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης. Βρέθηκαν όμως αντιμέτωποι έξω από τη Βουλή με παραταγμένες αστυνομικές κλούβες και αστυνομικούς. Η απάντηση των εργαζομένων ήταν άμεση: «Κλούβες, ΜΑΤ και φασισμός αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός». Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να πορευτούν μέχρι το υπουργείο, αλλά η αστυνομία δεν το επέτρεψε. Στο αίτημα να συναντηθεί αντιπροσωπεία με την υπουργό Β. Παπανδρέου, τους ειπώθηκε ότι μπορεί να τους δεχτεί μόνο ο υφυπουργός Λ. Τζανής. Στην προσπάθειά τους δε, να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Βουλής, η απάντηση ήταν ότι θα δεχτεί μόνο τον... πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ που βρισκόταν εκεί.

Το «κυνηγητό» που ακολούθησε στη συνέχεια μεταξύ αστυνομίας και απεργών κατέληξε έξω από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών όπου δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εργαζόμενους που φώναζαν συνεχώς «αίσχος» και «ΜΑΤ και βία δε σώνουν τα Ταμεία»! Η κινητοποίηση κατέληξε έξω από το Γενικό Λογιστήριο, όπου και εκεί δεν τους δέχτηκε ο υφυπουργός Γ. Δρυς.

Τα μέλη των τριών Ομοσπονδιών κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και επισήμαναν ότι οι αγώνες του κλάδου θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ