Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλεργικοί ακόμα και στο άκουσμα «απεργία»

Μόνο και μόνο το άκουσμα της λέξης «απεργία» προκαλεί στο ΛΑ.Ο.Σ. αλλεργία. Τέτοια αποστροφή έδειξαν και προχτές, όταν στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια ο εκτελών χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος χαιρέτισε τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Τι σχέση έχει αυτό με αυτό που συζητάμε;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Ανατολάκης επιδεικνύοντας την περιφρόνηση με την οποία το κόμμα του αντιμετωπίζει τους αγώνες των εργαζομένων. «Εχει σχέση, κύριε Ανατολάκη, δεν είναι όλα "σώβρακα και φανέλες". Εχει μεγάλη σημασία η απεργία η σημερινή και δε σας επιτρέπουμε με αυτόν τον τρόπο, να βρίζετε, να συκοφαντείτε τους απεργούς και την απεργία» ήταν η πληρωμένη απάντηση που πήρε από το βουλευτή του ΚΚΕ.

Βέβαια η στάση του ΛΑ.Ο.Σ. καμιά έκπληξη δεν προκαλεί, αφού ένα κόμμα που υπηρετεί το κεφάλαιο μόνο χολή μπορεί να βγάζει απέναντι σε κάθε εργατική αντίδραση. Παραμονές της προχτεσινής απεργίας ο πρόεδρος του ίδιου κόμματος έλεγε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι ο εργαζόμενος πρέπει να πηγαίνει στον εργοδότη και να του λέει πάρε με, με όσα λεφτά θες εσύ! Ενώ, συνέχισε, θα πρέπει μετά να αποδεικνύει αν είναι χρήσιμος και απαραίτητος στον εργοδότη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ