Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συμφωνία με τον ΣΕΒ για «διαρθρωτικές» ανατροπές

Με τον πρόεδρο των βιομηχάνων συναντήθηκε χτες ο Αντ. Σαμαράς

Απεργοί που διαδήλωσαν την Πέμπτη με το ΠΑΜΕ «στόλισαν» με κόκκινη μπογιά τις πόρτες του ΣΕΒ
Απεργοί που διαδήλωσαν την Πέμπτη με το ΠΑΜΕ «στόλισαν» με κόκκινη μπογιά τις πόρτες του ΣΕΒ
Η επιτάχυνση των «διαρθρωτικών τομών», δηλαδή το σάρωμα των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων, αποτέλεσε το βασικό σημείο συμφωνίας της συνάντησης που είχε χτες η ηγεσία της ΝΔ με το προεδρείο του ΣΕΒ.

«Συμφωνήσαμε ότι χρειάζονται διαρθρωτικές τομές και μεγάλες αλλαγές προοπτικής», τόνισε εξερχόμενος της συνάντησης ο Δ. Δασκαλόπουλος. Δεν έκρυψε επίσης ότι η πλουτοκρατία στηρίζει με κάθε μέσο την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και θεωρεί ότι τώρα είναι μοναδική ευκαιρία, για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης.

«Επεσήμανα, επίσης, ότι η σημερινή κυβέρνηση, με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, καλείται να διαχειρισθεί, προσπαθεί να διαχειρισθεί μια κρίση μεγάλη, που μαίνεται σήμερα», σημείωσε με νόημα και αμέσως μετά απηύθυνε έκκληση για στήριξή της από τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και τους κοινωνικούς εταίρους: «Γι' αυτό, ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή διακυβέρνηση και δεν υπάρχει ισχυρότερη διακυβέρνηση από την εθνική σύμπνοια από όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς φορείς στον τόπο μας», συμπλήρωσε.

Υπέρ της «ανάγκης» άμεσης υλοποίησης των προαποφασισμένων μέτρων που καθιστούν πιο φτηνή την εργατική δύναμη τάχτηκε από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης, κινδυνολογώντας ασύστολα γύρω από την «καθυστέρηση» εκ μέρους της κυβέρνησης. «Κάθε ημέρα καθυστέρησης στην υιοθέτηση αναπτυξιακών μέτρων είναι μια σφαίρα στην καρδιά της ελληνικής οικονομίας», αποφάνθηκε ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση «να μη χάσει άλλο χρόνο, γιατί είναι χαμένος χρόνος για την Ελλάδα».

Η ηγεσία της ΝΔ συστρατεύεται και στο μέτωπο της έντασης της κρατικής καταστολής και της συκοφάντησης των λαϊκών αγώνων. Με αφορμή τα «επεισόδια» στο κέντρο της Αθήνας, κατά την προχτεσινή απεργία, ο αρμόδιος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας διαπίστωσε ότι «για ακόμη μία φορά, καταλύθηκε στο κέντρο της Αθήνας η έννομη τάξη» και κάλεσε την κυβέρνηση «να αντιληφθεί επιτέλους το μέγεθος του φαινομένου της τυφλής βίας και να εκπληρώσει το καθήκον της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

Επικοινωνία Σαμαρά - Μέρκελ

Το «καθήκον» να παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ τις θέσεις της ΝΔ για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση ανέθεσε στον Α. Σαμαρά η Α. Μέρκελ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του χτες το απόγευμα. Η επικοινωνία, όπως ανακοινώθηκε από τη Ρηγίλλης, έγινε με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία αφού ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ «να αξιολογήσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας», στη συνέχεια του είπε «κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που θα γίνει στις 25 Μάρτη στις Βρυξέλλες, να κάνει προς όλους τους αρχηγούς των "αδελφών" κομμάτων του ΕΛΚ αναλυτική παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων της ΝΔ για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση». Από την πλευρά του, ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η στάση της ΝΔ χαρακτηρίζεται «από αίσθημα ευθύνης» και καταβάλλει κάθε προσπάθεια «να στηρίξει την ελληνική οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ