Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Εν δυνάμει εχθρός κάθε χώρα και λαός

Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε τη σχετική έκθεση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Την αντιδραστική έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ καταψήφισε στην Ολομέλεια η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η έκθεση:

  • Χαιρετίζει τα 70.000 μέλη των στρατιωτικών και πολιτικών (δηλαδή και πάλι στρατιωτικών συγκαλυμμένων με το μανδύα της «αντιμετώπισης ανθρωπιστικών κρίσεων») αποστολών της ΕΕ, που αναπτυγμένα σε 23 αποστολές, αποτελούν την ιμπεριαλιστική μπότα κατοχής της ΕΕ παντού στον κόσμο, στις περισσότερες περιπτώσεις σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
  • Χαιρετίζει τη νέα ιμπεριαλιστική ναυτική κατοχή της Σομαλίας και της ευρύτερης περιοχής του κόλπου του Αντεν από τις ναυτικές δυνάμεις της ΕΕ, με την επιχείρηση EUNAFOR, όπου μαίνεται ο ανταγωνισμός της με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Καλεί σε στρατιωτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας στη Σομαλία, με στόχο τη συγκρότηση «κρατικού μηχανισμού» δημιουργημένου από την ΕΕ, τη δημιουργία δικτύου ακτοφυλακής στην ευρύτερη περιοχή και χαιρετίζει την απόφαση για στρατιωτικές αποστολές στην Ουγκάντα και τα γύρω κράτη της Αφρικής, που θα στερεώσουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ.
  • Στηρίζει σθεναρά τη «σύσταση πολιτικο-στρατιωτικής διεύθυνσης διαχείρισης κρίσεων και σχεδιασμού» και τη «δημιουργία ενός μόνιμου κέντρου επιχειρήσεων της Ενωσης», που θα ενισχύσουν τις στρατιωτικές δυνατότητας και την αποτελεσματικότητα των στρατιωτικών δυνάμεων και επιχειρήσεων της ΕΕ.
  • Υποστηρίζει όλες τις μέχρι σήμερα αναπτυγμένες αποστολές κατοχής, πολέμου και επεμβάσεων της ΕΕ και την περαιτέρω παραμονή και ανάπτυξή τους, από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή μέχρι το Κονγκό και τον Καύκασο.
  • Καλεί σε ένταση της «κρατικής τρομοκρατίας» και τον στραγγαλισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» και της «ριζοσπαστικοποίησης».
  • Προωθεί τη γρήγορη οργάνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης με πολιτικό - στρατιωτικές αρμοδιότητες.
  • Καλεί στην οργάνωση στρατιωτικών - πολιτικών επεμβάσεων ακόμη και στα κράτη - μέλη της ΕΕ, στα πλαίσια της δήθεν αμοιβαίας αρωγής, που προβλέπει η «ρήτρα αλληλεγγύης» της Συνθήκης της Λισαβόνας.

«H Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΕΠΑΑ της ΕΕ αποτελεί απροκάλυπτο κάλεσμα για γενικευμένο πόλεμο και επεμβάσεις του ιμπεριαλιστικού κέντρου της ΕΕ, με πιθανό στόχο κάθε χώρα και λαό στον πλανήτη», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα με παρέμβασή του στη σχετική συζήτηση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ