Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΒ
Επίθεση στις εργατικές κινητοποιήσεις

Ευθεία και προκλητική επίθεση στις εργατικές κινητοποιήσεις, με φανερή διάθεση να τις συκοφαντήσει και να ενεργοποιήσει αντιδραστικά αντανακλαστικά, επιχείρησε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Δ. Δασκαλόπουλος σχολίασε την προχτεσινή απεργία, λέγοντας: «Δε βλέπουμε απεργούς, πορείες και πανό, που είναι αναμενόμενο. Βλέπουμε φωτιές, σπασμένες τζαμαρίες».

Στην ίδια ακριβώς γραμμή και ο επικεφαλής ΙΟΒΕ, ιδρύματος του ΣΕΒ, Γιάννης Στουρνάρας, προχώρησε ακόμα περισσότερο, ισχυριζόμενος ότι «οι αγορές τιμολογούν τα πάντα, τιμολογούν και τις απεργίες, που σημαίνει ότι δε θα είναι εύκολη η πορεία αποκλιμάκωσης του κόστους δανεισμού».

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του ΣΕΒ καλλιέργησε και αυτός από την πλευρά του το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ΔΝΤ δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, δεν το έχουμε αποκλείσει, αλλά θα ήταν ένα πλήγμα στην ευρωπαϊκή τιμή της χώρας αλλά και στο ίδιο το ευρώ, άρα και για μας που βασιζόμαστε στο ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ