Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βιβλιοπαρουσίαση στην Πάτρα

Σήμερα, στις 8 μ.μ., στα νέα Γραφεία του Κόμματος

Η ΚΟ Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του ΚΚΕ διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσής της για τον Νίκο Μπελογιάννη, με τίτλο «Νίκος Μπελογιάννης, Ντοκουμέντα και Επίκαιρα Διδάγματα», σήμερα Τετάρτη 31 Μάρτη, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων των νέων γραφείων της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου στην Πάτρα (12ου Συντάγματος 34). Την έκδοση (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή») θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην εισαγωγή αυτής της μπροσούρας, η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Η παρούσα μικρή έκδοσή μας, που πραγματοποιείται στην έναρξη της δέκατης δεκαετίας ζωής και δράσης του ΚΚΕ, εντάσσεται στις δραστηριότητές μας για την ανάδειξη και προβολή κορυφαίων στιγμών και μορφών του ΚΚΕ, του λαϊκού κινήματος.

Στην περίπτωση του Νίκου Μπελογιάννη εκφράζονται πολύ συμβολικά η σκληρότητα της ταξικής πάλης, το ανειρήνευτο της σύγκρουσης με τις αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις, η ηθική και πολιτική υπεροχή του επαναστατικού κόμματος και των ιδεών του, του κομμουνιστή λαϊκού αγωνιστή, μέλους και στελέχους του.

Αυτό που σήμερα προέχει και προβάλλει επιτακτικά είναι ο εξοπλισμός του λαϊκού κινήματος, της εργατικής τάξης και της πρωτοπορίας της, η ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η πλατιά συζήτηση για την πολιτική μας πρόταση, η πιο επιτυχής διεξαγωγή της διαπάλης με την αστική ιδεολογία και τον οπορτουνισμό.

Αφιερώνουμε την έκδοσή μας στη νεολαία, εργατική, σπουδάζουσα και μαθητική, στις νέες κοπέλες. Καλούμε τους νέους και τις νέες της Περιοχής μας να γνωρίσουν την Ιστορία του ΚΚΕ και της λαϊκής πάλης στην Πελοπόννησο. Να έρθουν σ' επαφή με τις ανατρεπτικές ιδέες του Κόμματος, με τα υψηλά του ιδανικά, με την ΚΝΕ. Να βαδίσουν το δρόμο του Νίκου Μπελογιάννη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ