Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρωτοστατεί στον πολιτικό εκβιασμό του λαού

Κραδαίνει τον μπαμπούλα του ΔΝΤ και αξιώνει νέα σαρωτικά μέτρα

Η ΝΔ πιέζει για την επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης προς όφελος του κεφαλαίου. Είναι στο ίδιο μαύρο μέτωπο με την κυβέρνηση και σαν τέτοια πρέπει να πολεμηθεί από τους εργαζόμενους
Η ΝΔ πιέζει για την επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης προς όφελος του κεφαλαίου. Είναι στο ίδιο μαύρο μέτωπο με την κυβέρνηση και σαν τέτοια πρέπει να πολεμηθεί από τους εργαζόμενους
Νέα μέτρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, αλλά και της «ασφάλειας του πολίτη» ζητάει επίμονα η ηγεσία της ΝΔ, συμμετέχοντας ενεργά στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας. Οι εξελίξεις στο μέτωπο του δανεισμού της χώρας και οι χτεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν αποτέλεσαν τις νέες αφορμές μέσω των οποίων η ΝΔ επιχείρησε να δικαιώσει την «ανάγκη» κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει, επιτέλους, στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, για να μπορέσουμε, σιγά σιγά, να ξεφύγουμε από το τέλμα της ύφεσης, για να σταθεί η οικονομία όρθια, για να σταθεί η Ελλάδα όρθια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Παναγιωτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά πως η ΝΔ είναι συστρατευμένη στον πόλεμο κατά του εργαζόμενου λαού.

Ο πολιτικός εκβιασμός που προτάσσει η ΝΔ είναι ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης που αποφάσισε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, γιατί αυτό θα σημάνει προσφυγή στο ΔΝΤ. Η εκτίμηση αυτή του προέδρου της ΝΔ επιβεβαιώθηκε από τα όσα είπε χτες ο Ντ. Στρος Καν, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, παραπέμποντας στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ, σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ θα είναι εκείνο που θα θέσει τους όρους εάν η Ελλάδα αποφασίσει να ζητήσει βοήθεια.

Παράλληλα, η Ρηγίλλης έσπευσε να χειροκροτήσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ζεστό χρήμα που αποφάσισε να διοχετεύσει προς τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση μέσω τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. «Ολα τα προγράμματα, εκτός από ένα, είχαν προετοιμαστεί και δρομολογηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ», δήλωσε περιχαρής ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, χαιρετίζοντας τις χτεσινές ανακοινώσεις της υπουργού Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας. Επισήμανε ακόμα ότι τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονταν στα 23 μέτρα - ανάσα για το κεφάλαιο που έχει προτείνει εδώ και καιρό ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η στήριξη στους μεγαλοξενοδόχους που πρόσφερε χτες ο Α. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Σύγκλιση των θέσεων του ΣΕΤΕ με τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ διαπίστωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ν. Αγγελόπουλος.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την «έξαρση της εγκληματικότητας» η ηγεσία της ΝΔ πιέζει για ενίσχυση της αστυνομοκρατίας και των μηχανισμών καταστολής. Αν και διαπίστωσε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει πλήρως στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας», ο εκπρόσωπος της ΝΔ την κάλεσε να προχωρήσει τώρα σε μέτρα που να φέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα στον τομέα αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ