Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Εγκλημα και... «δασύτριχη» ευφυία

Ξέρετε ποιος ευθύνεται για την εγκληματικότητα;

Φταίει η «χαλαρότητα», η οποία είναι προϊόν μιας «διάχυτης ιδεολογίας», που με τη σειρά της είναι «παλαιοαριστερής προέλευσης», η οποία μέσα από «δασύτριχες αρλούμπες» που «δεν εκφράζουν παρά τους ηλιθίους» αποδίδει τις παράνομες πράξεις στην «άδικη φύση της κοινωνίας» με συνέπεια, εν τέλει, να εμποδίζει την αστυνόμευση και την καταστολή του εγκλήματος...

***

Ολο το παραπάνω είναι ένα απαύγασμα του καλπασμού μεγαλοφυίας, με τον οποίο απευθύνθηκε χτες στους αναγνώστες του ο ευγενικός κ. Πρετεντέρης από την εφημερίδα «Τα Νέα».

*

Συνεπώς: Για την κοινωνία τους και για τις φρικώδεις εκφάνσεις της, πάλι εμείς φταίμε, οι της «παλαιοαριστερής προέλευσης»...

*

Ας δούμε, τότε, ποιοι... δεν φταίνε:

*

α. Δεν φταίνε όσοι υπηρετούν ένα κοινωνικό σύστημα οικοδομημένο στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που προτείνουν την ιδιωτική οδό της ατομικής επικράτησης (ενίοτε και της ιδιωτείας), που σνομπάρουν την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα σαν «γραφικότητες», που κηρύττουν το μοντέλο του καταφερτζή, του καπάτσου και του Ισχυρού, που κατέχουν εξέχουσα θέση ιδεολογικού ινστρούκτορα σε ένα μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης όπου βασιλεύει η «ανταγωνιστικότητα» και όπου κατά την περίφημη ρήση του Χομπς: «Ο άνθρωπος είναι λύκος για το συνάνθρωπό του».

*

β. Δεν φταίνε όσοι αναπαράγουν τις δομές του κοινωνικού δαρβινισμού, κυκλοφορώντας ως απολογητές του «δικαιώματος» του Δυνατού να επιβιώνει, αλλά ο Δυνατός, κατά περίπτωση, είναι αυτός που κατέχει την εξουσία, που κόβει το νόμο στα μέτρα του, αλλά είναι κι αυτός που κρατάει σουγιά, μπαλτά, περίστροφο ή καλάσνικοφ...

*

γ. Δεν φταίνε όσοι αποτελούν κομμάτι ενός τηλεοπτικού Κολοσσαίου, το οποίο «εξοικειώνει» με 200.000 σκηνές της πιο αιμοδιψούς βίας έναν νέο πριν αυτός συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

*

δ. Δεν φταίνε όσοι μέσα από τα δημόσια θεάματα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, στα οποία πρωταγωνιστούν, επιλέγουν επί μονίμου βάσεως να φιλοξενούν τους φορείς του εθνικισμού, του ρατσισμού, του σοβινισμού και τελικά του μίσους κατά των ανθρώπων.

*

ε. Δεν φταίνε όσοι - αλά Μπους - παίζουν με το δίλημμα «ασφάλεια ή ελευθερία», σαν Κέρβεροι προστατεύουν την κοινωνία από την «παλαιοαριστερή χαλαρότητα», δημιουργούν το κέλυφος της (τάχα μου «αντιτρομοκρατικής») καταστολής, των κουκουλονόμων, των προληπτικών συλλήψεων, των τρομοκαμερών, δηλαδή το θερμοκήπιο εντός του οποίου καλλιεργείται η φοβικότητα, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζουν τη μόνη ασπίδα ομαλής κοινωνικής συμβίωσης και ασφάλειας, δηλαδή τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις κοινωνικές ελευθερίες, την ανοχή, την συναλληλία, σαν «κερκόπορτες» της ανασφάλειας!

***

Τα προηγούμενα είναι προφανές ότι δεν εμπίπτουν στις κοινωνιολογικές αναλύσεις επιπέδου... κομμωτηρίου του κ. Πρετεντέρη.

Διαρρήδην απορρίπτεται, επίσης, η σκέψη πως οι μηχανισμοί «Προστασίας του Πολίτη» προσανατολίζονταν και προσανατολίζονται κατά βάση εναντίον του «εχθρού λαού» και όχι για την πάταξη του εγκλήματος.

*

Πόσο μάλλον εκείνες οι (απεχθείς για την υψηλή του νοημοσύνη) προσεγγίσεις εκ μέρους των «ηλιθίων», που σημειώνουν ότι ένας από τους «στρατολόγους» του ατομικού ή του οργανωμένου εγκλήματος του υποκόσμου είναι η φτώχεια, η κοινωνική περιθωριοποίηση, ο οικονομικός εξανδραποδισμός.

*

Πάρτε, τώρα, μια γεύση ανάλογης «ηλιθιότητας»:

*

«Ισως το πιο εντυπωσιακό για την ποιότητα του εγκλήματος σύμφωνα με αστυνομικούς είναι η συμμετοχή όλο και συχνότερα σε εγκληματικές επιθέσεις ανθρώπων "της διπλανής πόρτας", με λευκό ποινικό μητρώο, που καταφεύγουν σε ληστείες και άλλες εγκληματικές ενέργειες για να λύσουν οικονομικά προβλήματα, ακόμη και για να αποπληρώσουν δάνεια. Την περασμένη χρονιά διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες αντιμετώπισαν αρκετά τέτοια περιστατικά».

*

Ξέρετε ποιος είναι ο - κατά Πρετεντέρη - «ηλίθιος» που έφτασε να συνδέει (με τέτοιο ευθύ τρόπο) τη φτώχεια και την ανέχεια με το έγκλημα και με τη βία;

Μα, η έτερη εφημερίδα, στην οποία ο απηνής διώκτης της αρλούμπας... αρθρογραφεί, η εφημερίδα το «Βήμα», και μάλιστα στην πλούσια κυριακάτικη έκδοσή της (31/1/2010).

*

Τελικά, είναι μοιραίο σ' αυτή την «κακούργα κοινωνία», όπως όλοι οι ευφυέστατοι άνθρωποι, έτσι και ο κ. Πρετεντέρης, να μην μπορεί να αποφύγει την δυσάρεστη δοκιμασία να περιστοιχίζεται από «ηλιθίους» που διακινούν «δασύτριχες αρλούμπες» ακόμα και μέσα στο σπίτι του (το επαγγελματικό)...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2010-06-10 00:00:00.0)
Ο Μήτσος, η Μαρία κι οι ...Γερμανοί (2009-11-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-06-27 00:00:00.0)
Οταν έρχεται στο προσκήνιο... (2001-05-02 00:00:00.0)
Ο Χίτλερ, ο Σημίτης και ο... κύριος Πρετεντέρης (1999-06-04 00:00:00.0)
Θαυμάστε τον... πολιτικό άνδρα! (1997-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ