Παρασκευή 2 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: Οι καθυστερήσεις πληρωμών στο προσωπικό των Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δήμου Βόλου και της Νέας Ιωνίας, που άρχισαν πριν από δύο χρόνια, όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά έχουν γίνει καθεστώς. Ετσι, 21 εργαζόμενοι στη ΔΗΤΕΒ, 120 εργαζόμενοι στο ΔΟΥΚ, 230 εργαζόμενοι στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό και 120 εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Ιωνία», με συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου, δεν έχουν πληρωθεί τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια άμεσα μέτρα θα πάρει ώστε να καταβληθούν άμεσα στους παραπάνω εργαζόμενους όλα τα δεδουλευμένα, αλλά και να μην υπάρξουν στο μέλλον καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων στους Δήμους Βόλου και Ν. Ιωνίας Μαγνησίας.

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΟΥ - ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ: Για ακόμη μια φορά, και ύστερα από συνεχείς παρεμβάσεις των εργαζομένων, έγιναν γνωστά τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν ασθενείς, γιατρούς, και εργαζομένους στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Πειραιά. Εκτός από τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, πολύ σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η μη λειτουργία στεφανιογράφου - λόγω παλαιότητας, αλλά και λόγω της μη εύρεσης των απαιτούμενων ανταλλακτικών, με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των νοσηλευόμενων καρδιοπαθών. Σε ετήσια βάση, ενώ το νοσοκομείο έχει πραγματική δυνατότητα για πολύ περισσότερους, και οι ανάγκες είναι μεγάλες, νοσηλεύονται στο Κρατικό της Νίκαιας μόνο 600-700 ασθενείς που έχουν ανάγκη άμεσης αγγειοπλαστικής, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το νοσοκομείο κι ένα μεγάλο μέρος των ασθενών του Πειραιά και όχι μόνο να κατευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Διαμάντω Μανωλάκου ερωτούν την αρμόδια υπουργό γιατί καθυστερεί η όλη διαδικασία του διαγωνισμού, τι μέτρα θα πάρει ώστε να προχωρήσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση ο διαγωνισμός για την προμήθεια ενός ψηφιακού αγγειογράφου - στεφανιογράφου και τι μέτρα προτίθεται να πάρει ούτως ώστε άμεσα να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ: Εμφανείς οι συνέπειες στην ίδια τη λειτουργία των ιδρυμάτων και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης των «νέων» εργασιακών σχέσεων. Στα ΑΕΙ της χώρας υπηρετεί σήμερα με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) ένα πλήθος εργαζομένων, στο οποίο περιλαμβάνονται και εξειδικευμένοι επιστήμονες με μακρόχρονη παρουσία και συμβολή στα ΑΕΙ. Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες που υπηρετούν με σχέση ΙΔΑΧ στα πανεπιστήμια, όχι μόνο προσφέρουν έργο που υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια του διοικητικού, αλλά προσφέρουν έργο εργαστηριακό, εφαρμοσμένο διδακτικό και ερευνητικό, πληρώνοντας στην ουσία τα τεράστια κενά σε αντίστοιχο προσωπικό, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και γενικότερης υποβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Ζιώγας, Κώστας Καζάκος, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Πρωτούλης ερωτούν την αρμόδια υπουργό αν είναι στις άμεσες προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε οι προαναφερόμενοι επιστήμονες με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου να τοποθετηθούν στις κατάλληλες θέσεις και ειδικότητες, αντίστοιχες με τα τυπικά τους προσόντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ