Σάββατο 17 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Σ' αυτή τη δραματική στιγμή (...) τα πολιτικά κόμματα έχουν την ιστορική ευθύνη να τοποθετηθούν και να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους μπροστά στις ανατροπές που φέρνει η διεθνής επιτήρηση (...) κάποιοι είχαν προϊδεάσει την κοινή γνώμη ότι η χώρα θα ζήσει τις χειρότερες μέρες της μετά τον εμφύλιο. Τα μηδενιστικά τύπου "εμείς δεν ευθυνόμαστε, να πληρώσουν εκείνοι που ευθύνονται" είναι εντελώς ανεύθυνα και ενδεχομένως και ανθελληνικά στην παρούσα φάση» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Το πήγαν από δω, το πήγαν από κει, λαϊκή συναίνεση στη σφαγή δεν τους προκύπτει. Τώρα προχωράνε σε επικίνδυνους συνειρμούς με συσχετισμούς ως και με τον εμφύλιο. Δεν αποκλείεται ένα τμήμα της αστικής τάξης να νιώθει ότι πράγματι χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της κάτω από τη πίεση πιο ισχυρών ανταγωνιστών της. Αλλά να ζητάει η αστική τάξη συνολικά συστράτευση από τα θύματά της, ε, πάει πολύ. Και είναι εξαιρετικά προκλητικό να ξεθάβουν ως και τον αλήστου μνήμης «ανθελληνισμό» για να επιβάλουν «τα κεφάλια μέσα». Ας το χωνέψουν οι αστοί. Οι εργάτες δε δίνουν δεκάρα για το ποιος καπιταλιστής θα επιβιώσει και ποιος όχι. Οι εργάτες θέλουν να εξαφανιστούν από προσώπου Γης οι καπιταλιστές. Και μαζί τους όλος ο συρφετός που τους στηρίζει. Με απλό και ευθύ τρόπο από την πρώτη σελίδα του χτεσινού «Ριζοσπάστη» έγιναν ξανά καθαρά μερικά πράγματα:

«Το αντιδραστικό, επικίνδυνο αστικό ιδεολόγημα ότι οι εργαζόμενοι είχαν για πολλά χρόνια ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο με δανεικά, που ήταν πάνω από τις πραγματικές τους ανάγκες, γι' αυτό δημιουργήθηκαν τα τεράστια κρατικά ελλείμματα και χρέη, χρησιμοποιείται για να επιβάλουν στο λαό να ζει με λιγότερα γιατί λένε ότι λιγότερες είναι οι πραγματικές του ανάγκες. Βιάζουν τη συνείδησή του, προσπαθώντας να τον ενοχοποιήσουν, ακόμη και γι' αυτήν την άθλια ζωή που ζει, συγκριτικά με τις δυνατότητες του παραγόμενου πλούτου από τον ίδιο, που τον κλέβουν οι καπιταλιστές, αλλά και τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνικής (...) Μας στέλνουν ζωντανούς στην κόλαση. Ξεσηκωμός να τους εμποδίσουμε, να τους ανατρέψουμε, να κοινωνικοποιήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, καταργώντας τα παράσιτα της κοινωνίας, τους καπιταλιστές» (το σχόλιο στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ