Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Διαμαρτυρία για τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αποστολές

Υπόμνημα με τις θέσεις του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, στο πλαίσιο της εξελισσόμενης καμπάνιας, παρέδωσε χτες στον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας, αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ

Το αίτημα του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος για επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από τις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές, έθεσε χτες αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτη, με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο.

Στην αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ συμμετείχαν η γενική γραμματέας Βέρα Νικολαΐδου και τα μέλη της Γραμματείας, Δημήτρης Καλτσώνης και Αγάπιος Παπανεοφύτου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΕΕΔΥΕ για την ενημέρωση και τη δραστηριοποίηση του λαού ενάντια στη συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Μετά τη συνάντηση, η Βέρα Νικολαΐδου, σε δήλωσή της, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Συναντηθήκαμε με τον αναπληρωτή υπουργό, του εκθέσαμε τις θέσεις της ΕΕΔΥΕ, τι πιστεύουμε γι' αυτές τις περιβόητες αποστολές, είτε είναι Ενοπλες Δυνάμεις, είτε είναι αστυνομικοί, τι επιδιώκουν.

Είπαμε ότι εκτός των άλλων λόγων και αιτιών, σήμερα, μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης, επιβαρύνουν και οικονομικά, σε μια περίοδο μάλιστα που χάνονται όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα του λαού μας και είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη με πολλές δόσεις πακέτων μέτρων, που δεν θα αφήσουν στο τέλος τίποτα όρθιο.

Αυτή την περίοδο και ο οικονομικός λόγος είναι πάρα πολύ σοβαρός, από τη στιγμή που αυτές οι περιβόητες αποστολές στοιχίζουν στη χώρα μας το λιγότερο ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα.

Εκθέσαμε την όλη κατάσταση, βάζοντας τα αιτήματά μας πολύ συγκεκριμένα: Την επιστροφή όλων αυτών των στρατευμάτων εντός των συνόρων. Το κλείσιμο όλων των βάσεων. Τη μη συμμετοχή της χώρας στην αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ. Εκφράσαμε και τις ανησυχίες μας για αυτά που τρέχουν αυτή την περίοδο, τα σχέδια που εξυφαίνονται σε σχέση με το νέο ρόλο του ΝΑΤΟ, τους προγραμματισμούς στην περιοχή και όχι μόνο, για το Αιγαίο, το Κυπριακό κλπ.

Δεν περιμέναμε, βέβαια, κάποια απάντηση θετική στα αιτήματά μας. Για άλλη μια φορά, ο εκπρόσωπος της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης επανέλαβε τις θέσεις τους, ότι η χώρα μας κερδίζει από αυτές τις αποστολές. Δε στάθηκε απλά στο ότι είμαστε μέλη σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, από τους οποίους εμείς φυσικά παλεύουμε να φύγουμε, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Είπε ότι κερδίζουμε και ότι θα χάσουμε σε πάρα πολλά επίπεδα εάν δεν είμαστε μέλη αυτών των οργανισμών και δεν συμμετέχουμε σε αυτές τις αποστολές, τις οποίες χαρακτήρισε "ειρηνευτικές" στις περισσότερες των περιπτώσεων και "παράγοντες σταθερότητας".

Φυσικά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτή τη λογική και γι' αυτό συνεχίζουμε την καμπάνια μας. Θα εντείνουμε την προσπάθειά μας, το φυλλάδιο που έχουμε βγάλει με πολλά στοιχεία, ακριβώς για να γνωρίσει ο κόσμος το πού βρίσκονται και ποιο ρόλο επιτελούν, θα το μοιράζουμε ακόμα πιο μαχητικά στους τόπους δουλειάς, με πρώτο σταθμό την Πρωτομαγιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ