Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Προσπαθεί να ξελασπώσει το σύστημα

Αναπαράγει το αποπροσανατολιστικό ψευτοδίλημμα «ΕΕ ή ΔΝΤ» και κάνει «συστάσεις» στην Τράπεζα της Ελλάδας

Ενα «μηχανισμό στήριξης» της Ελλάδας αμιγώς ευρωενωσιακό ζητούν με κάθε τους παρέμβαση τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να εξωραΐσουν την ιμπεριαλιστική ΕΕ.

Χτες, ο Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε το μεικτό μηχανισμό δανειοδότησης «επιλογή αυτοχειριασμού για τον τόπο» και ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν άλλες επιλογές, όπως απευθείας χρηματοδότηση απ' την ΕΚΤ και διαπραγμάτευση του χρέους, την οποία μάλιστα παρουσίασε και σαν «αφετηρία μιας νέας προοδευτικής ανορθωτικής πορείας ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης», όλα αυτά στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κυριαρχίας!

Είναι προφανές ότι για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ «διέξοδος» είναι η διαπραγμάτευση με τους ισχυρούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για το πόσα θα χάσει ο λαός και όχι βέβαια η ένταση της λαϊκής πάλης ενάντια σε όλους τους πολιτικούς δυνάστες και το σύστημα που υπηρετούν. Στο ίδιο πνεύμα, το στέλεχος του ΣΥΝ είπε ότι η κυβέρνηση έχει «παραδοθεί» στις «διεθνείς κεφαλαιαγορές», όταν αυτή η κυβέρνηση πράττει απολύτως συνειδητά και ταξικά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ενδεικτική της πολιτικής τους σκέψης είναι και η δήλωση του Π. Κλαυδιανού, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί η τελευταία δεν έκανε έναν «πιο ψύχραιμο και σφαιρικό σχολιασμό» της «πραγματικά τραγικής κατάστασης της οικονομίας»! Επιπλέον, εγκάλεσε την κυβέρνηση και την ΤτΕ επειδή «αρνούνται να κατανοήσουν ότι η οικονομία βρίσκεται σε φαύλο κύκλο» και «κάνουν προτάσεις αντιλαϊκές που δεν είναι πειστικές ούτε και στις ίδιες τις αγορές»!

Στο μεταξύ, χτες, 36 μέλη της απερχόμενης ΚΠΕ του ΣΥΝ, προσκείμενα στο «Αριστερό Ρεύμα», με επιστολή τους, καλούν σε σύσκεψη τον Π. Λαφαζάνη και τα στελέχη που έθεσαν εαυτούς εκτός «Αριστερού Ρεύματος», στηρίζοντας τις θέσεις του για το έκτακτο συνέδριο. Η σύσκεψη ορίζεται για την ερχόμενη Κυριακή σε μια ύστατη προσπάθεια επανασυγκόλλησης της τάσης. Την πρόσκληση υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της ΚΠΕ, Δ. Βίτσας, ο Β. Αποστόλου, ο Ν. Βούτσης, ο Α. Καρίτσης, ο Τ. Κουράκης, ο Α. Μπαλτάς, ο Π. Σκουρλέτης, ο Π. Τριγάζης, ο Ν. Φίλης, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ