Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σημάνει συναγερμός στην εργατική τάξη

Ανακοίνωση για την αποχώρηση από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία αποχώρησε από τη χτεσινή συζήτηση «επί της αρχής».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, εξοπλίζει το αντεργατικό οπλοστάσιο με ένα βάρβαρο κατασκεύασμα, με στόχο τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Η κυβέρνηση υποκρίνεται όταν ισχυρίζεται ότι θέλει με το νομοσχέδιο αυτό να διασφαλίσει εγγυήσεις για τους εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα, αξιοποιεί το έδαφος που δημιούργησαν οι προηγούμενοι νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - σε περιόδους υψηλών ρυθμών "ανάπτυξης" και κερδοφορίας του κεφαλαίου - για να γενικεύσει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και να κάνει ακόμα πιο φθηνούς τους εργαζόμενους.

Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης διευρύνεται η μερική απασχόληση, διευκολύνεται η διαθεσιμότητα των εργαζομένων και η προσωρινή απασχόληση, η ενοικίαση των εργαζομένων - το σύγχρονο δουλεμπόριο - η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η εκ περιτροπής εργασία, η κατάργηση του 5ημέρου, αλλαγές που αυξάνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αφού αποκάλυψε το βαθιά αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου τόσο κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια, τόνισε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο και επί της αρχής και κατ' άρθρο και αποχώρησε από τη συζήτηση μετά την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ .

Η κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τα αντεργατικά μέτρα ενοχοποιούν τους εργαζόμενους για να τα περάσουν. Και αυτή η προσπάθεια ενοχοποίησης των εργαζομένων είναι πρόσθετος λόγος για τον οποίο το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή.

Με τη στάση της αυτή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στέλνει ΜΗΝΥΜΑ στην εργατική τάξη, στους εργατοϋπάλληλους της χώρας μας να σημάνει συναγερμός. Να μην αποδεχτούν και να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τα μαύρα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Να αγωνιστούν για να ανατρέψουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να διεκδικήσουν πλήρη και σταθερή για όλους δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα. Να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ