Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΛΑΛΙΩΤΗ
Συκοφαντεί αντί να απολογείται

Ο   Γ. Πατάκης ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση την επίσπευση του έργου της εκτροπής του Αχελώου και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τον κατηγόρησε για «δημαγωγία»!

Προκλητικός χτες στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, όπου αντί να απολογηθεί για τη νέα σοβαρή εμπλοκή στο έργο της εκτροπής του Αχελώου επιχείρησε να συκοφαντήσει το βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πατάκη που έκανε την Επίκαιρη Ερώτηση, λέγοντας ότι «δημαγωγεί»!

Ο Γ. Πατάκης κατήγγειλε ότι με το σταμάτημα των εργασιών στα εργοτάξια Δρακότρυπας και Πετρωπού Καρδίτσας μπαίνει σε κίνδυνο ένα επιτακτικό έργο για τη Θεσσαλία.

Χωρίς να απαντήσει συγκεκριμένα ο Κ. Λαλιώτης είπε ότι η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για το έργο, ότι δεν υπάρχουν αργοί ρυθμοί και απλώς μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προστασία του μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου δημιούργησε κάποια καθυστέρηση...

Δεν πείθουν κανέναν τα όσα λέει ο υπουργός, τόνισε ο Γ. Πατάκης, υπογραμμίζοντας ότι 20 χρόνια οι κυβερνήσεις με διάφορες φιέστες ισχυρίζονται ότι το έργο προχωράει αλλά τα χρήματα που δίνονται είναι «αλατοπίπερο». Χαρακτηριστικά, είπε, με το σημερινό ρυθμό χρηματοδότησης το φράγμα της Συκιάς και η σήραγγα εκτροπής θα χρειαστούν 45 με 50 χρόνια για να ολοκληρωθούν. Ο βουλευτής είπε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας «ήρθε γάντι» στην κυβέρνηση και μάλιστα συνήγορος υπεράσπισης της προσφυγής είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού.

«Ο λαός της Θεσσαλίας, είπε, είναι έτοιμος και θα σας αναγκάσει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο που είναι ζωή όχι μόνο του θεσσαλικού κάμπου αλλά όλου του λαού».

Η υπόσχεση αγωνιστικής διεκδίκησης του έργου ενόχλησε τον Κ. Λαλιώτη που έκανε λόγο για «δημαγωγία», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει ότι ο Γ. Πατάκης «νομίζει ότι βγάζει λόγο σε κάποια πλατεία για να χειροκροτηθεί» και λέγοντας ότι «δεν μπορούν να γίνουν έργα με απειλές». Συνεχίζοντας το παραλήρημά του είπε ότι «δε χρειάζονται προστάτες της Θεσσαλίας» και οι πολίτες της γνωρίζουν ότι «ο Λαλιώτης απαντά με την αλήθεια και την προοπτική του έργου και με τη διασφάλιση των πόρων και εσείς απαντάτε με τη δημαγωγία». Μετά από αυτά και χωρίς να δεσμευτεί χρονικά, είπε ότι το έργο θα γίνει με κάθε θυσία, αλλά, όπως παρατήρησε εύστοχα ο Γ. Πατάκης, «μέχρι τότε δε θα υπάρχει Θεσσαλός αφού ούτε νερό δεν έχουν να πιουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στα υμνολόγια υπέρ Σουφλιά (2006-07-12 00:00:00.0)
Νέος «φραγμός» στην εκτροπή του Αχελώου (2006-04-27 00:00:00.0)
Νέα εμπόδια στο έργο του Αχελώου (2005-04-15 00:00:00.0)
Τάζουν ξανά τον Αχελώο! (2003-08-31 00:00:00.0)
Ανακοίνωσαν κυβερνητικά έργα «μαϊμού» (2001-06-27 00:00:00.0)
«Θυσία» στο βωμό της Ολυμπιάδας! (2000-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ