Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μερικές σκέψεις

Οι τρεις νέοι που βρήκαν οικτρό θάνατο στη «Μαρφίν» είναι θύματα των προβοκατόρων. Ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Προχωρώντας θα λέγαμε ότι ο θάνατός τους δεν είναι τυχαίος, ούτε και απρόβλεπτος, με βάση τα όσα έχουν κατά καιρούς προηγηθεί.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για νέο στοιχείο: Οι προβοκάτορες, τούτη τη φορά, έφτασαν να σκοτώσουν. Το αν η δολοφονία είχε σχεδιαστεί εξ αρχής, είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρουμε αν θα απαντηθεί ποτέ.

*

Δε γνωρίζουμε ποιοι είναι, ως πρόσωπα, οι προβοκάτορες.

Αλλωστε, η «δουλειά» που κάνουν δεν τους επιτρέπει να φανερώνουν τις φάτσες τους.

Το «περίεργο» είναι τούτο: Λένε πως δεν τους ξέρουν ούτε και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και αρχές. Και τούτο, παρότι ομολογείται ότι τα «κέντρα» καθοδήγησης αυτής της επαναλαμβανόμενης συκοφαντίας του λαϊκού κινήματός τους δεν είναι άγνωστα, αλλά... «γνωστά - άγνωστα». Παρότι δρουν επί δεκαετίες στις ίδιες και αναμενόμενες χρονικές συγκυρίες, στους ίδιους και καλά παρακολουθούμενους χώρους, με τον ίδιο, σχεδόν, τρόπο, με τα ίδια, πάντα, μέσα και εφόδια.

*

Τίθεται από κάποιους το ερώτημα: Οι προβοκάτορες είναι «βαλτοί» ή «παρασυρμένοι»;

Από τη δράση τους προκύπτει ότι είναι και «βαλτοί», υπάρχουν και οι «παρασυρμένοι». Είναι οι εκπαιδευμένοι, που προέρχονται από «μυστικές υπηρεσίες», ντόπιες και ξένες, από θύλακες που διατηρούν και κατά το δοκούν χρησιμοποιούν τις «αντιεξουσιαστικές» ή τις «εθνικοσοσιαλιστικές» διασυνδέσεις τους, είναι και οι ανεκπαίδευτοι, που στρατολογούνται από «ειδικούς χώρους».

Το να τους ξεχωρίσει κανείς την ώρα της προβοκατόρικης δράσης είναι δύσκολο. Και δεν είναι εύκολο να τους διαχωρίσεις ως προς το μέγεθος των ευθυνών τους, είτε είναι «πληρωμένοι φονιάδες», είτε πρόκειται για «ξεστρατημένους μπαχαλάκηδες» που τους τηλεκατευθύνουν χωρίς να το γνωρίζουν.

*

Το άλλο ερώτημα «ποιος τους κινεί και ποιος τους εκμεταλλεύεται» απαντιέται, μάλλον, εύκολα:

Η εξουσία της αστικής τάξης, η οποία, σε πολιτικό επίπεδο, εκφράζεται και λειτουργεί μέσω των κυβερνήσεων και των άλλων μηχανισμών και «θεσμών» του κράτους. Αυτή έχει και άμεσο, αλλά και μακροπρόθεσμο, συμφέρον από την προβοκατόρικη δράση, καθώς, εκτός των άλλων, την αξιοποιεί για την υπονόμευση των λαϊκών αγώνων και την εμπέδωση κλίματος παραλυτικής τρομοκράτησης του λαού.

*

Αυτό το γνωρίζουν, ή, εν πάση περιπτώσει, το υποψιάζονται, πλέον, οι πάντες στη χώρα μας.

Κι απ' αυτήν την άποψη, «πέφτει στο κενό» η πρόστυχη προσπάθεια του ΛΑ.Ο.Σ. να συνδέσει, άμεσα, ή έμμεσα, το ΚΚΕ με την προβοκάτσια έξω από τη Βουλή.

Ακόμα και οι πλέον αδαείς, ή και οι πιο ευκολόπιστοι σε τούτη τη μικρή χώρα, γνωρίζουν - παρά το φαιό μελάνι που χύνεται από διάφορες βρώμικες πένες στο χώρο του Τύπου - ότι οι κομμουνιστές όχι μόνο δεν έχουν σχέση με τους προβοκάτορες, αλλά είναι οι κατ' εξοχήν αντίπαλοί τους, που τους μάχονται πάντα και παντού.

*

Το γεγονός ότι η προστυχιά του ΛΑ.Ο.Σ., όχι απλώς δεν καταδικάζεται, αλλά και εμμέσως αναπαράγεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ - που αφήνουν να πλανάται η εντύπωση ότι οι προβοκατόρικες «καταγγελίες» μπορεί και να έχουν κάποια βάση - «λέει» πολλά και δείχνει περισσότερα.

Οπως «λένε» πολλά και δείχνουν περισσότερα οι συνεχιζόμενες και διαρκώς εντεινόμενες επιθέσεις των ΜΜΕ κατά του ΚΚΕ. Τα κόμματα της άρχουσας τάξης και τα ΜΜΕ των πλουτοκρατών ανησυχούν σφόδρα από την, εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, αλματώδη άνοδο της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ μέσα στο λαό.

*

Τέλος:

Ενα «νέο στοιχείο» που αναδεικνύεται και που πρέπει να προσεχτεί ιδιαιτέρως κι αναλόγως να ευαισθητοποιήσει όλη τη δημοκρατική κοινωνία είναι η προβοκατόρικη δράση του ΛΑ.Ο.Σ. και, μάλιστα, εντός Βουλής.

Για πολλά χρόνια και μέχρι πρότινος είχαμε τους «προβοκάτορες της κουκούλας», είτε του ακροδεξιού - φασιστικού, είτε του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου», που δρούσαν στους δρόμους. Τώρα έχουμε και τους «προβοκάτορες της γραβάτας» που δρουν μέσα στο κοινοβούλιο.

*

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό καθότι αφορά σε ένα κόμμα που έχει ενδυθεί την επίσημη σφραγίδα της αστικής κοινοβουλευτικής νομιμότητας (και αντίστοιχης ηθικής...).

Και ας μην ξεχνάει κανείς: Η ναζιστική προβοκάτσια στο «Ράιχσταγκ» μπορεί να στόχευε στους κομμουνιστές, αλλά έπληξε και όλους τους άλλους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι κουκούλες και τα μάρμαρα δεν είναι ιδεολογία (2011-10-25 00:00:00.0)
Μαζική απάντηση στην απεργία (2011-10-06 00:00:00.0)
Απάντηση σε χαφιεδισμό και καταστολή (2010-12-29 00:00:00.0)
Κόντρα στις προβοκάτσιες (2010-05-06 00:00:00.0)
Προβοκατόρικο χτύπημα στα γραφεία του «Ρ» και της «ΣΕ» (2009-02-13 00:00:00.0)
Απάντηση στους προβοκάτορες (2008-07-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ