Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λάστιχο η «δημοκρατία» τους...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ θα πηγαίνουν στις Βρυξέλλες, στο ΔΝΤ, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα υπογράφουν ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν και για όσο θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Κι αν το θυμηθούν και έχουν χρόνο, θα ενημερώνουν τη Βουλή, τον ελληνικό λαό και κυρίως τους μισθωτούς και συνταξιούχους, αυτούς δηλαδή που θα αφορούν όσα υπογράφουν.

Ολα τούτα με μια απλή ...διόρθωση στο περίφημο νομοσχέδιό τους για το «μηχανισμό στήριξης», το οποίο έφεραν στη Βουλή 20 λεπτά πριν κλείσει άρον - άρον η συνεδρίαση!

Δηλαδή, η περίφημη «κοινοβουλευτική δημοκρατία» και το «πολίτευμα» που μας έφαγαν επί δύο μέρες τα αυτιά για το πόσο πρέπει να προστατευτεί ...πήγαν περίπατο!

Με τη διάταξη που φέρανε παραβίασαν τα μισά άρθρα του Συντάγματος που αφορούν τη λειτουργία του πολιτεύματος. Αυτό που δεν αποδέχονται - όπως λένε - να αμφισβητείται από κανέναν.

Απλούστατα, προκειμένου να προστατευτούν και να κατοχυρωθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας όλα μπορούν να παρακαμφθούν και όλα να γίνουν λάστιχο. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία και ψέμα τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

Κατά άλλα, η «δημοκρατία» (τους) είναι το υπέρτατο αγαθό και θα κάνουν το παν για την ενίσχυση και τη διατήρησή της.

ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ξεκίνησε και η συζήτηση περί του τι θα κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη και πληθαίνουν τα σενάρια για τη δημιουργία «νέου κόμματος».

Φυσικά, ίσως δημιουργήσει πολιτικό φορέα η πρώην υπουργός Εξωτερικών. Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ομως ...από πού και ως πού θα είναι κάτι «νέο»;

Γιατί οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών κάνουν ένα πράγμα σαφές ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος (όποιος κι αν είναι τέλος πάντων) ταυτίζεται χωρίς διαφοροποιήσεις με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Εχει κανείς αμφιβολία;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ