Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλει να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα...

Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα για να το διαβάσει και να το εμπεδώσει καλά ο Π. Μανδραβέλης της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»: Το ΠΑΜΕ την περασμένη Τετάρτη, τη στιγμή κατά την οποία κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος του, περιφρούρησε τη μεγαλειώδη συγκέντρωσή του με αποτέλεσμα να μην γίνει το παραμικρό επεισόδιο. Η προβοκάτσια αποκαλύφθηκε με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία προς απογοήτευση του Μανδραβέλη, της κυβέρνησης, του Καρατζαφέρη και όλων όσοι ήλπιζαν να υλοποιηθεί το σχέδιο.

Αυτό το λέμε γιατί ο συγκεκριμένος έγραφε χτες σχετικά με το γεγονός ότι η περιφρούρηση του ΚΚΕ απόκρουσε την προβοκάτσια και τους προβοκάτορες: «...Και μετά; Τι τους έκανε; Τους παρέδωσε στην αστυνομία; Τους πέρασε από λαϊκό δικαστήριο; `Η απλώς τους μάλωσε και τους είπε να μην το ξανακάνουν;».

Ξέρει ο Π. Μανδραβέλης και πολλοί άλλοι πως οι προβοκάτορες ξεπηδούν κάθε φορά από μηχανισμούς στημένους ή χρησιμοποιούμενους από κρατικές υπηρεσίες. Γιατί δεν απευθύνει εκεί τα ερωτήματά του, τι τους κάνουν;

Αλλά ο Μανδραβέλης το πάει αλλού. Γράφει: «Κανονικά αυτοί οι παραβάτες του νόμου έπρεπε να παραδοθούν στην αστυνομία και να δικαστούν. Εδώ όμως προκύπτει η βαθιά αντίφαση του ΚΚΕ σε σχέση με την αστική δημοκρατία που στοιχειώνει την πολιτική του. Οταν το Σύνταγμα δεν είναι σεβαστό γιατί να είναι η Βουλή; Οταν «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», πώς θα ζητήσεις να δικαστεί κάποιος για παράβαση ενός αστικού νόμου; Τι θέλει να πει; Οτι οι προβοκάτορες δρουν προβοκατόρικα επειδή το ΚΚΕ έχει τη θέση ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»; Και νομίζει ότι θα στριμώξει το ΚΚΕ γράφοντας ότι δεν παρέδωσε τους προβοκάτορες που χρησιμοποιούν κρατικές υπηρεσίες στους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς που παραβιάζουν τους νόμους επειδή το ίδιο λέει οτι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Δηλαδή ταυτίζει τους προβοκάτορες με τους αγωνιζόμενους για το δίκιο τους εργάτες, όταν οι προβοκάτορες δρουν για να χτυπηθούν οι αγώνες. Αυτό θέλει ο Μανδραβέλης. Να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ