Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «δικαίωμα» της πλουτοκρατίας να... «ενημερώνει»

Γρηγοριάδης Κώστας

Στο στόχαστρο των αφεντικών του Τύπου έχει μπει το δικαίωμα της απεργίας των δημοσιογράφων και γενικότερα στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Δεν πρέπει - λένε - να κάνουν απεργία, γιατί έτσι δεν υπάρχει «ενημέρωση των πολιτών»!

Ποιοι τα λένε και τα γράφουν αυτά; Οι πρωτομάστορες στην απόκρυψη της αλήθειας, στην παραπληροφόρηση, στη συσκότιση, στη διαστρέβλωση γεγονότων και απόψεων και γενικά στην προσπάθεια ιδεολογικής και πολιτικής χειραγώγησης των εργαζομένων. Οι εφημερίδες και οι σταθμοί των κεφαλαιοκρατών και τα καλοπληρωμένα τσιράκια τους, αρθρογράφοι, σχολιαστές και αναλυτές, αγύρτες και δήθεν σοβαροί.

Διπλός ό στόχος τους: Από τη μία, να αφαιρέσουν το όπλο της απεργίας από τους εργαζόμενους στα «μαγαζιά» τους, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι, εκτός από τη γενικότερη κατάσταση που ξεσηκώνει τους εργαζόμενους, τα προβλήματα στον κλάδο του Τύπου και των ΜΜΕ είναι καζάνι που βράζει. Και από την άλλη - και αυτό είναι το σημαντικότερο γι' αυτούς - να μη σταματά ούτε δευτερόλεπτο η δυνατότητά τους να παρεμβαίνουν στις λαϊκές συνειδήσεις, να τρομοκρατούν, να κατασκευάζουν τη συναίνεση.

Χάρηκαν τα αστικά Μέσα, γιατί ανεστάλη η απεργία το απόγευμα της Τετάρτης. Γιατί, στο όνομα της «ενημέρωσης των πολιτών», εξαφάνισαν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και επιδόθηκαν σε μια συντονισμένη ομοβροντία να αναδείξουν τις προβοκάτσιες, αλλά και να τις συνεχίσουν τους με ιδεολογικο-πολιτικούς όρους. Γι' αυτό θέλουν την ενημέρωση τ' αφεντικά. Τη δική τους ενημέρωση και όχι την πραγματική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ