Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με ταξικό παλμό στη μάχη

«Πυρετώδεις» προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα

 

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στη Θεσσαλία για την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Καθημερινά πραγματοποιούνται περιοδείες και εξορμήσεις στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες και σε άλλους χώρους δουλιάς, με στόχο την οργάνωση επιτροπών αγώνα και απεργιακών επιτροπών. Την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Για την επιτυχία της απεργίας στη Λάρισα έχει σημάνει αγωνιστικός συναγερμός. Εκτός από τις περιοδείες που πραγματοποιούνται στους εργασιακούς χώρους, για την καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματική περιφρούρηση της απεργίας γίνονται συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις εργαζομένων. Η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου.

Στη «μάχη» για την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας έχουν ριχτεί οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και στο Βόλο, με περιοδείες και εξορμήσεις στα εργοστάσια και σε άλλους χώρους δουλιάς. Προβάλλοντας το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης, κόντρα στη συναινετική πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που περιορίζεται στις ανώδυνες για την κυβέρνηση δήθεν διεκδικήσεις της, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία. Η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΕΚΒ θα γίνει στις 9.30 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Και στα Τρίκαλα εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας με περιοδείες σε χώρους δουλιάς. Με απόφασή του το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, που διοργανώνει την απεργιακή συγκέντρωση, ζητά από την κυβέρνηση ν' αποσύρει το αντεργατικό νομοσχέδιο. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Αγωνιστικός «πυρετός» επικρατεί και στην Καρδίτσα για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο. Το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων της Καρδίτσας έχει οριστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ