Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Πεντάωρη στάση

Οι αγωνιστικές διαθέσεις των δημοσιογράφων καταγράφτηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας (10 π.μ.-3 μ.μ.) σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κήρυξε την Πέμπτη, 7 Δεκέμβρη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών μαζί με την Ενωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και την Ενωση Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών. Ταυτόχρονα καλεί τις ενώσεις - μέλη της ΠΟΕΣΥ να συντονιστούν για την επιτυχία της αγωνιστικής κινητοποίησης.

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι «οι δυσμενείς για τους εργαζόμενους εξελίξεις στο μέτωπο των εργασιακών σχέσεων αποτελούν ένα κεντρικό ζήτημα και για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις ενημέρωσης: η διάβρωση των ωραρίων, η εντατικοποίηση της εργασίας, η διεύρυνση της άτυπης απασχόλησης, η καταστρατήγηση των συμβάσεων, η μη πληρωμή υπερωριών και αργιών, είναι τμήματα της πραγματικότητας την οποία αντιμετωπίζουμε». Οπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ, αυτή την περίοδο ο κλάδος διεκδικεί την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλους τους χώρους εργασίας, την έγκαιρη εφαρμογή ΣΣΕ με την ΕΡΤ, την ψήφιση διάταξης για την εθελούσια έξοδο των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Με βάση την απόφαση της ΠΟΕΣΥ, συνεδρίασε χτες το απόγευμα ως απεργιακή επιτροπή το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με θέμα συζήτησης τα μέτρα για την καλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης της Πέμπτης. Ομως, από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων, οι οποίοι μετέφεραν το κλίμα που επικρατεί στους εργαζόμενους στις εφημερίδες και τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς προέκυψε ομόφωνα το συμπέρασμα ότι οι δημοσιογράφοι είναι αποφασισμένοι για απεργιακές κινητοποιήσεις κάτω από το βάρος των μεγάλων και συσσωρευμένων προβλημάτων του κλάδου, αλλά και του προβλήματος της παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού που επιβάλλουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Μάλιστα οι περισσότεροι εκπρόσωποι πρότειναν ως πρώτο βήμα τη μετατροπή της 5ωρης στάσης της Πέμπτης σε 24ωρη απεργία. Υπήρξε όμως έντονος προβληματισμός για το αν είναι δυνατόν μέσα σε δύο μέρες να προετοιμαστεί κατάλληλα η απεργία.

Με βάση τα παραπάνω, συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να αποφασίσει σχετικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ