Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Αγωνιστικός αναβρασμός

Οι ταξικές δυνάμεις μπροστά για την πραγματοποίηση απεργιακών συγκεντρώσεων, με αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου  

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη Στερεά - Εύβοια μετά την κατάθεση του αντεργατικού εκτρώματος στη Βουλή και τη συναίνεση που δείχνουν, στο πέρασμά του, οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και τοπικά Εργατικά Κέντρα.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει σημάνει συναγερμό και οι συνδικαλιστές του από νωρίς έχουν προετοιμάσει το έδαφος, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση - βιομήχανοι, αν δεν υπάρξει αντίδραση, αντίσταση και αντεπίθεση.

Ενα και μοναδικό είναι το αίτημα: «Το τερατούργημα να αποσυρθεί, κανένας διάλογος». Πάνω σ' αυτό γίνεται η ενημέρωση των εργατοϋπαλλήλων σε εργοστάσια, υπηρεσίες, χώρους εργασίας που περιοδεύουν καθημερινά στελέχη και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών Σωματείων και Συνδικαλιστών σε Εύβοια, Βοιωτία και Φθιώτιδα. Οι συνδικαλιστές καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 7 Δεκέμβρη, αλλά και στις συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που διοργανώνονται.

Βέβαια, οι συμβιβασμένες και υποταγμένες ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων μπορεί κάτω από την όξυνση των ανεπίλυτων προβλημάτων και την πίεση του ταξικού πόλου του συνδικαλιστικού κινήματος να δηλώσουν ότι συμμετέχουν στην απεργία, αλλά δεν κάνουν τίποτα για την εξασφάλιση της επιτυχίας της και παραπέρα των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και πορειών.

Εν τω μεταξύ οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αποφάσισαν στο προχτεσινό ΔΣ να «αναχωρήσουν» από την Εύβοια την ημέρα της απεργίας για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Αθήνας.

Από την πλευρά της η ταξική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας πραγματοποιεί περιοδείες, εξορμήσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους και καλεί τους εργατοϋπαλλήλους σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Σε παρόμοιες συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας, καλεί στη Χαλκίδα στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Εύβοιας, και στη Θήβα στην κεντρική πλατεία στις 10 π.μ. το Συντονιστικό Βοιωτίας.

Στη Λιβαδειά και Λαμία συμμετέχουν τα Εργατικά Κέντρα, ενώ τα Συντονιστικά Σωματείων και συνδικαλιστών συμμετέχουν με δικό τους πλαίσιο και ομιλητή και καλούν σε προσυγκεντρώσεις στη Λιβαδειά, στην Ταμπάχνα στις 9 π.μ. και στη Λαμία στην πλατεία Διάκου στις 11 π.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ρόλο απεργοσπάστη η ΠΑΣΚΕ (2002-06-15 00:00:00.0)
Γύρισαν την πλάτη στους εργατοπατέρες, πήγαν με το ΠΑΜΕ (2002-05-02 00:00:00.0)
Το κάλεσμα φτάνει παντού (2002-04-02 00:00:00.0)
Μαχητικά συλλαλητήρια (2001-11-20 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση! (2000-04-22 00:00:00.0)
Στερεά - Εύβοια (1997-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ